Блог

Вкусен домашен сок против безсъние

Вкусен домашен сок против безсъние

Безсънието, невъзможността да се спи, може да бъде причинено от ниски нива на кръвна захар, тревожност, депресия, топлина или студ, както и кофеин. Безсънието е свързано с по-висока честота на хронични болки, високо кръвно налягане, диабет тип 2 и се изчислява, че около 23 до 34% от населението на възраст 65 и повече години имат безсъние.

 

Проучване показва, че сокът от аспержи подобрява качеството и продължителността на съня, намалява тежестта на безсъние и увеличава цялостната ефективност на съня.

 

Няма нищо по-лошо от досадно и стресиращо безсъние с дни, и ефектите от него, като например трудна концентрация върху работата през деня.

 

Рецепта за сок против безсъние

Съставки:

  • 1 краставица;
  • 2-3 см парче корен от джинджифил;
  • 1 лимон;
  • 1 зелена ябълка;
  • 9 стъбла на аспержи;
  • 2 стръка целина.

 

Инструкции:

Накиснете аспержите в студена вода и нарежете краставицата, лимона и ябълката на парчета. Изхвърлете водата на аспержите и сложете всички съставки в блендер. Тъй като тази напитка има способността да отпуска и релаксира, е добре да се пие след обяд. Тези зеленчуци повлияват положително при безсъние, лошо храносмилане, високо кръвно налягане и стрес.

 

Ползи за здравето на тези съставки

Аспержи – те имат 93% вода, богати са на минерали като магнезий, който помага на организма да се развива. Аспержите са изключително богати на витамини A, C, K и E, а също и на фибри, които балансират кръвната захар. Изключително богати са на фолиева киселина, която действа успокояващо и облекчаващо.

 

Целина – изключително високото съдържание на витамини като A, C, E и K, минерали и етерично масло в сока от целина, имат въздействие за утихване на сензорната система, които се борят срещу разстройство на спането и също като фолиевата киселина, имат релаксиращ ефект върху нервната ви система.

 

Джинджифил – чудесна храна за детоксикация. Също така е известен като диуретик за промиване на системата. Всичко това може да ви помогне да си починете добре през нощта.

 

Краставица – имаща способността да въздейства върху умората на кожата, тя може да успокоява и тялото и дава добър нощен сън.

 

Свързани статии:

Срещу безсъние пийте чай от лавандула

Спете като бебета с тези няколко билки за сън

Прохладната температура в спалнята подобрява качеството на съня

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Следпразнично детокс прочистване на организма с билков чай

Следпразнично детокс прочистване на организма с билков чай

Следваща статия
Грипът на сезона ще бъде "Швейцария", повечето хора нямат имунитет срещу него

Грипът на сезона ще бъде "Швейцария", повечето хора нямат имунитет срещу него

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар