Блог

6 подправки за борба с рак, намиращи се във всяка кухня

6 подправки за борба с рак, намиращи се във всяка кухня

Изследванията показват, че силният вкус на подправките е свързан с високи концентрации на антиоксиданти и други полезни вещества, които са доказали, че могат да спрат развитието на рак. Тук са седем подправки, които са сред най-добрите естествени средства за борба с рака. Повечето от тях са най-вероятно вече в дома ви, готови за използване.

 

6 подправки за борба с рак, които присъстват във всяка кухня

 

Риган

Риганът потвърждава своята стойност като потенциален агент срещу рака на простатата. Състоящ се от анти-микробни съединения, само една чаена лъжичка риган има силата на две чаши червено грозде! Кверцетинът в ригана ограничава растежа на злокачествените клетки в организма и действа като наркотик срещу ракови заболявания.

 

Джинджифил

Тази скромна подправка може да се похвали с лечебни качества, които помагат за понижаване на холестерола, стимулират метаболизма и убиват раковите клетки. Лесно добавян към зеленчукови ястия, рибни продукти и салати, джинджифилът усилва вкуса на готвенето. Дъвчете пресен магданоз, ако миризмата ви притеснява. Пресният джинджифил съдържа джинджерол. Смята се, че той има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и следователно може да бъде защита срещу рак.

 

Куркума

Отговорна за яркожълтия цвят и аромата на много индийски ястия, куркумата е един от най-лечебните аромати на планетата. Основното антиоксидантно съединение, наречено куркумин,  унищожава почти всеки тип на ракова клетка, която съществува. В доклад на Американската асоциация на фармацевтичните учени се съобщава, че куркуминът всъщност се насочва към раковите клетки, оставяйки нормалните клетки сами.

 

Лют червен пипер

Той съдържа капсаицин, известен като мощен антиоксидант. Някои лабораторни проучвания показват, че капсаицинът е токсичен за раковите клетки. Едно проучване от изследователи от Университета на Калифорния в Лос Анджелис, Факултет по медицина, съобщава, че капсаицинът задушава растежа на раковите клетки на простатата и дори има силата да ги убие.

 

Шафран

Шафранът е подправка, получавана от цветовете на Crocus Sativus, известен като шафранов минзухар. Той съдържа повече от 150 летливи, ароматни съединения. Има също много активни нелетливи компоненти, много от които са каротеноиди, включително зеаксантин, ликопен и каротини.

 

Това са характеристиките на ценно антитуморно, противораково, терапевтично средство.

 

Канела

Да, дори нещо толкова често срещано в ежедневието като канела, може да се използва за намаляване на риска от рак. В няколко проучвания канелата е показана, че намаля риска от рак. Това може да се дължи на високите нива на желязо и калций. Дори половин чаена лъжичка канела на ден може да бъде достатъчна, за да се възползвате от противораковите ѝ свойства.

 

Свързани статии:

Рецепта на руски знахари лекува успешно рак

Храни, които карат рака да „гладува”

Кои са първите симптоми при рак на кожата

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Да "настроиш" месечното неразположение според отпуската? Може, но само инцидентно!

Да "настроиш" месечното неразположение според отпуската? Може, но само инцидентно!

Следваща статия
5 изненадващи ползи за здравето от кафето

5 изненадващи ползи за здравето от кафето

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар