Блог

6 всекидневни храни, които са канцерогенни

6 всекидневни храни, които са канцерогенни

Не са малко храните, които съдържат вещества, които могат да бъдат канцерогенни за хората и животните. 

 

 

Според Световната здравна организация,

 

 

„В топ 5 на най-диагностициран рак при мъжете са: рак на бял дроб, простата, дебело черво и черен дроб."

 

 

„В топ 5 на най-диагностициран рак при жените са: рак на гърдата, колоректален, белодробен, шийка на матката и стомашен."

 

 

Научно доказано е, че някои канцерогенни храни, активно увеличават риска да бъдете диагностицирани с рак през живота си.

 

 

Следва списък на топ 6 храни, които най-вероятно консумирате всеки ден и които могат да съдържат канцерогени.

 

 

1. Домати в консерва.

 

 

Всъщност, консервираните храни са най-опасни, тъй като те са облицовани с бисфенол-A (BPA). Доматите са изключително опасни, поради високата им киселинност, която кара BPA да се отделя. Така че изберете пресни зеленчуци, които са без никакви добавени съставки. Избягвайте консервите!

 

 

2. Пушени храни.

 

 

За да удължат живота им, повечето пушени и осолени храни съдържат консерванти, като нитрати, които могат да се натрупват в тялото с течение на времето. Такива токсини са доказали, че са вредни за вашето здраве и дори могат да доведат до рак. А ако пушените храни се готвят при висока температура, нитратите могат да се превърнат в много по-опасните нитрити.

 

 

3. Риба, отглеждана във ферма.

 

 

Според изследвания,
„Повече от 60% от консумираната в САЩ сьомга идва от ферми, където те се третират с антибиотици, пестициди и други канцерогенни химикали, за да се  контролират бактериални, вирусни и паразитни огнища, които са резултат от угояване на толкова много риба в малко пространство. „

 

 

Освен това, нивата на живак в рибите, отглеждани във ферма са на изключително високо ниво. Консумирайте дива риба.

 

 

4. Картофен чипс.

 

 

Да, те са вкусни и лесни за приготвяне, но са заредени с мазнини и калории. И при печене на чипс при висока температура, се получава акриламид, който може да увеличи риска от рак.

 

 

5. Газирани напитки.

 

 

Доказано е, че причиняват рак. Те окисляват тялото и буквално хранят раковите клетки. Те са заредени със захар, оцветители, както и хранителни химикали, като например карамел цвят и производно 4-метилимидазол (4-MI), и двете от които са свързани с причиняване на рак.

 

 

6. Хидрогенирани масла.

 

 

Световната здравна организация потвърди, че хидрогенираните масла причиняват рак, както и много други фатални заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, диабет и вродени дефекти. Хидрогенираните масла често се използват, за да се запазят преработените храни, така че това е още една добра причина да се избягват преработени храни като цяло.

 

Свързани статии: 

 

Храни, които карат рака да „гладува”


 

16 златни съвета на Петър Дънов за здравословно хранене


 

Яжте храни съдържащи йод при бавен метаболизъм и депресия

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Най-вредните храни в България

Най-вредните храни в България

Следваща статия
Тайните съставки на мощен естествен антиобиотик

Тайните съставки на мощен естествен антиобиотик

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар