Блог

4 лесни стъпки за истинско здраве

4 лесни стъпки за истинско здраве

Решили сте, че е време да станете здрави, но не сте сигурни откъде да започнете. Знаете, че трябва да отслабнете. И може би, само може би, трябва да спрете да мързелувате.

 

И сега какво? Пакетирани ястия? Членство във фитнес? По-малко кофеин, шоколад и алкохол?

 

Има стотици неща, които можете да направите, за да бъдете малко по-здрави. Има 4 неща, които можете да направите, ако искате да станете истински здрави.

  • Яжте една наистина здравословна диета
  • Детоксикация
  • Упражнения
  • Добър сън

 

Здравословна диета

 

Една наистина здравословна диета не се намира в опаковка. Тя не притежава популярно наименование. Това е диета, която елиминира изкуствени аромати, цветове, консерванти, мононатриев глутамат (MSG), транс-мазнини, преработени захари и ГМО. 80% от диетата се състои от пресни, сурови, органични продукти – повече зеленчуци, отколкото плодове. Тя не включва преработени, опаковани, пакетирани храни. Тя е разнообразна, органична диета, пълна с богати на хранителни вещества храни и обилно количество чиста вода.

 

Яжте салати всеки ден. Правете големи салати (поне 6 чаши) с най-малко 10 различни зеленчуци. Добави пресен чесън, куркума и прясно счукан пипер.

 

Правете детоксикация

 

В днешно време не е достатъчно просто да се яде най-добрата храна. Въпреки, че диетата, винаги ще бъде основата на здравето, ако искаме да постигнем оптимално здраве, токсичната ни среда изисква да прочистваме телата си от химикали, тежки метали, паразити и патогени два пъти годишно (или повече).

 

Въпреки че пълното прочистване включва цялото тяло, червата са първата и основна цел. Целта е да прочистим чревния тракт от лоши бактерии и Кандида и да го населим с добри бактерии. Кандида се храни с тъканите на тялото ни и с нашите хранителни вещества както правят и лошите бактерии. Те отделят токсини. Почистването на червата също помага и на имунната система. Две от най-добрите неща, които можете да направите, за да помогне при детоксикацията е да пиете много лимонада с червени боровинки, подсладена със стевия, и да ядете салати с чесън.

 

Упражнения

 

Упражненията са от решаващо значение за здраво тяло и здрава имунна система. Ако сте мързеливи започнете бавно. Вървенето и подскачането на батут са нежни упражнения, които помагат на лимфата да циркулира в тялото. Лимфната система няма помпа.

 

Правете клекове с тежести. Вероятно, това е най-доброто упражнение. Ние сме естествено създадени да клякаме. Това прави много повече отколкото само да изгражда мускулите на краката.

 

За тези, които не могат да клякат, „турското ставане“ е чудесно упражнение, което работи за цялото тяло. Просто легнете на пода по гръб. Сега се търкулете в ляво и се изправете. Легнете отново. Търкулете се на дясно и се изправете. Не забравяйте, всеки път да използвате другия крак, за да се избутате от пода. Всеки ден, правете колкото се може повече. Ще откриете, че броя се покачва бързо. Това е чудесна тренировка за начинаещи. Ако ставанията от пода не са възможни, сядайте и ставайте на стол многократно. Стол, който можете да снижавате с напредъка е чудесен за това. Като станете по-силни, опитайте се да използвате колкото е възможно по-малко инерция.

 

Спане

 

Кафето ли е това, което ви помага да изкарате деня? Колко часа сън са ви необходими? Ако спите повече в почивните си дни, наваксвайки загубения сън, значи не получавате достатъчно. Колко часа сън са ви необходими през нощта, когато сте на почивка? За повечето възрастни, осем часа е абсолютния минимум. Ако е възможно, спрете всички лекарства, това включва и кофеина. Заземявайте се и прекарвайте известно време с природата, за да помогнете за възстановяване на биологичния ви часовник (има и много други ползи). 

 

Яжте много продукти и пийте добра, чиста питейна вода, елиминирайте рафинирани храни и се свържете с природата. 

 

Свързани статии:

15 правила от Изтока - за здраве и дълголетие

Правила за здрави и функциониращи бъбреци

Десет ценни съвета, за да запазим младостта и здравето

 

Автор: biopogled.com
 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Варенето на броколите унищожава свойствата им за борба с рака

Варенето на броколите унищожава свойствата им за борба с рака

Следваща статия
Четири добавки, които ще са полезни за почти всеки

Четири добавки, които ще са полезни за почти всеки

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар