Блог

15 приложения на билката-афродизиак бабини зъби в медицината

15 приложения на билката-афродизиак бабини зъби в медицината

Много хора свързат билката бабини зъби с виагра, защото е доказано, че основното действие на билката е стимулирането на половата система, но билката има и други приложения. 


Странични ефекти на бабини зъби:

 

Билката бабини зъби влияе върху функционирането на централната нервна система и вегетативната нервна система; има и локално стимулиращо действие в проблемни органи и телесни зони. Тази обща характеристика определя и допълнителните действия на лековитото растение бабини зъби – то съвсем не е единствено афродизиак!


Има за жалост и негативни ефекти, които следва предварително да се знаят и да се внимава повече при употребата на бабини зъби. Макар да е препоръчвана при стомашни спазми и спазми на чревния тракт, билката може да създаде проблеми, ако я приема пациент с възпалителни огнища в стомашно-чревния тракт.


Тя е препоръчвана при бъбречно-каменна болест, но същевременно следва забележката, че при възпалени бъбреци употребата й може да влоши симптоматиката.

 

Положителните ефекти от приема на продукти с бабини зъби засягат мигрена и невралгии, бронхити, коклюш, спазми на жлъчните пътища, възпаления на половите органи.


Вълшебната билка бабини зъби дължи своята популярност не само на силата си като афродизиак. Едно от първите качества, на които обръщат внимание народните лечители, е способността й да топи лошия холестерол и да балансира мастната обмяна.
Билковата отвара от бабини зъби, която ще получите, помага също при хипертония, шипове, болки в ставите с възпаление и съдейства при зарастването на рани.

 

Ето как се приготвя: пет супени лъжици от билката се варят един час в литър вода на слаб огън. След като отдръпнем съда от огъня, доливаме течността отново до литър. Оставяме да престои 24 часа и прецеждаме през филтърна хартия – това е важно, защото билката е с иглички и през цедка част от тях могат да попаднат в готовата отвара.
След прецеждането отварата се съхранява в хладилник и се пие по схема. 

 

Ето как:

Първи ден – по 3 супени лъжици три пъти на ден след ядене, а за болен стомах – преди това.

Втори ден – три пъти по 4 лъжици.

Трети ден – три пъти по 5 лъжици и така се продължава, докато отварата свърши.


Прави се почивка от десет дни и при необходимост се повтаря. Докато се пие от отварата с бабини зъби, не бива да се приема никакъв алкохол.

 

Ето и десет причини да приемаме бабини зъби:

 

1. Действа успокояващо


Лековитото растение въздейства върху централната нервна система и вегетативната, освен това участва в стабилизирането на хормоналния баланс.
Всичко това определя способността на продуктите с бабини зъби да неутрализират субективни състояния, свързани с раздразнителност, нервност, отпадналост и умора. Леки чайове с бабини зъби действат успокояващо на всяка възраст в летните горещини.


2. Плодовитост

 

Продуктите с бабини зъби действат стимулиращо на двата пола. Бабини зъби се препоръчва още за увеличаване на плодовитостта при двата пола, при сърдечно-съдови заболявания, нередовен цикъл. Има противогъбично и лаксативно действие. Счита се също, че е в състояние да подпомага имунната система при грип и настинки.


3.Фитнес


Популярността си не само в България билката бабини зъби донякъде дължи на някои факти от спорта. Преди години българските щангисти са носили доста злато от престижни състезания и се твърди, че част от тези успехи се дължат на билката бабини зъби.


Работата е там, че бабини зъби е мощен природен стероид. Редовната употреба на бабини зъби съдейства за нарастване на мускулната маса, по тази причина билката е ценена от много спортисти. За разлика от синтетичните стероиди, бабини зъби в този случай няма негативни странични ефекти и съдейства за по-бързо “напомпване” на мускули.


4. Отслабване


Чаят с билка бабини зъби има доказано отслабващ ефект, което се дължи на способността й да редуцира стойностите на лошия холестерол и триглицеридите. Това е важно не само за килограмите, но и за сърдечното здраве също. С чай от бабини зъби стойностите на кръвната захар могат да бъдат поддържани стабилно, така че евентуално рязко спадане да не ни докара до усещането за вълчи глад и безконтролно тъпчене с каквото ни попадне пред очите. Под формата на 2-3 чаши чай от бабини зъби билката съдейства за успешно провеждане на програми за редукция на теглото.


5. При камъни в жлъчката


Има доста мнения за това, че с билката бабини зъби могат да се овладяват жлъчни колики и да се редуцират камъни в жлъчката. За това редовно трябва да се пие отвара по схемтаа, разработена от популярния лечител Борис Николов. Тази рецепта работи също при жени в менопауза, за нарастване на мускулна маса, при импотентност и за намаляване на холестерола.


6. За бъбреци


С бабини зъби се прави билкова запарка при камъни в бъбреците. Редовният прием помага да се облекчат болковите състояния; съдейства за по-лесното изкарване на песъчинки. Не се използва при възпаления на пикочните пътища и бъбреците, тъй като може да усложни симптоматиката.


Супена лъжица билка бабини зъби се залива с 400 мл вряла вода и се оставя да кисне 6 часа. Прецежда се и се изпива на глътки за един ден.


7. При артрит и дискова херния


При артрит се полза основната отвара от бабини зъби по рецепта на Борис Николов (вижте по-горе) и към нея се добавя отвара от глухарче-корен. Такава отвара е полезна при всякакви ставни болки, свързани с износване на хрущяла и локални възпаления: коксартроза и гонартроза, болки в гръбначния стълб.


Същата смес може да облекчи и болезнените състояния при дискова херния.


Как да си приготвим цяр от глухарче? Две супени лъжици накълцан корен се заливат с половин литър студена вода и се оставят да киснат една нощ или 8 часа. Прецеденият извлек може да се приема по една кафена чашка три пъти на ден.


8. При високо кръвно


Приемът на 2-3 чаши чай от бабини зъби нормализира кръвното налягане и спасява от хипертонични пристъпи. Едновременно с това билковият чай тонизира и подобрява настроението. Като прибавим и способността на билката бабини зъби да балансира мастната обмяна и да предотвратява образуването на холестеринови плаки – разбираме каква важна роля играе за съхраняване здравето на сърдечно-съдовата система.


9. При акне


Не са малко хората, които са готови да приемат билката бабини зъби за универсално лекарство. Помага ли при акне? Положителен отговор – ако обърнем внимание върху това, че тя съдейства за пречистване на организма и за постигане на хормонален баланс. Това са фактори, които въздействат върху състоянието на метаболизма и кожата и от които зависи дали досадното акне ще се излекува бързо. В същото време не бива да се забравя, че прекаляването може да постигне точно обратен ефект – появата на акне е един от негативните странични ефекти при неразумно потребление на бабини зъби.


10.При диабет


Способността на билката бабини зъби да поддържа стойностите на кръвната захар я прави добър вариант на съпътстваща терапия при диабет. Разбира се, това трябва да е съобразено с фазата на заболяването, както и с факта дали се спазва подходящата диета. Важно е да се обърне внимание на физическата активност без прекаляване. Един от обичайните съвети при диабет е да се внимава за килограмите – с бабини зъби освен контрол върху стойностите на кръвната захар може да се постигне и тяхната редукция.


11. Действие върху щитовидната жлеза


Бабини зъби – това, както вече е ясно, не е единствено билка афродизиак. Лековитото растение има благотворно въздействие върху щитовидната жлеза; особено важна е терапията с продукти, съдържащи билков екстракт, при хиперфункция на щитовидната жлеза. Балансът при продукцията на тирео-хормони се отразява цялостно върху общото здраве; подобрява се метаболизмът на мазнините и се стабилизира антиоксидантната защита.


12. При псориазис


Билката бабини зъби доказано стабилизира имунната система, което повлиява състоянието на всички тъкани в организма. Изключително значение има това за съединитените тъкани, особено кожата. Има добри практики в лечението на кожни заболявания като дерматити и псориазис с бабини зъби: помагат вътрешно приеманите форми от рода на готови капсули, отвари и настойки, но и външното приложение.


За промивки – отвара от бабини зъби: супена лъжица от билката се вари в половин литър вода пет минути. Веднага след това се прецежда и е готова за обработка на кожни зони с обриви, екземи и псориазис. Успокоява кожата и ограничава характерното лющене и разраняване.


13. За прочистване на черен дроб


Продукти с билкови компоненти от бабини зъби предпазват черния дроб от заболявания, съдействат за пречистването му и възпират отлагането на мазнини и проявата на т.н. чернодробна стеатоза (lekbook.com). В китайската медицина от бабини зъби се приготвя тоник, който стимулира чернодробните функции и подкрепя работата на черния дроб за изхвърляне на токсини при отравяния и преяждане.


14. При хемороиди


Доказано е, че приемът на билка бабини зъби подобрява кръвообращението и тонизира стените на кръвоносните съдове. Същевременно оптимизира мастния метаболизъм и предотвратява образуването на холестеринови плаки.
Общото оздравяване на кръвоносната система се отразява и на кондицията на вените; облекчават се болезнени състояния, свързани с хемороиди и разширени вени.


15. При миома


Приложението на описваната билка при болести на женската репродуктивна система дава ефект, но е необходимо да се направлява от опитен специалист. Продуктите с бабини зъби предпазват от яйчникови кисти и от образуването на доброкачествен тумор на матката, т.н. миома. Бабини зъби въздейства върху баланса на хормоните, което е предпоставка за нормален месечен цикъл и здравословна кондиция на деликатните органи. Често бабини зъби се добавя в билкови смеси, от които се приготвят лековити отвари за консервативно лечение на миома. Твърди се, че подобни билкови продукти “стопяват” вече формиран тумор и възстановяват хормоналното равновесие и балансираните функции на репродуктивната система.

 

Свързани статии: 

Опасностите от прекалената употреба на антибиотици. Направете ваш собствен, естествен антибиотик

6 потентни натурални антибиотици

7 натурални антибиотика

 

Източник: Здраве Да Е

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Топ 7 природни алтернативи на антибиотиците при стрептокок

Топ 7 природни алтернативи на антибиотиците при стрептокок

Следваща статия
Социалната часова разлика застрашава вашето здраве

Социалната часова разлика застрашава вашето здраве

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар