Блог

6 потентни натурални антибиотици

6 потентни натурални антибиотици

Хипократ е казал: „Нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство бъде вашата храна.“ Няма нищо по-добро, отколкото предоставянето на това, от което тялото ви се нуждае, за да се бори с инфекцията. Антибиотиците са най-често предписваните лекарства в целия свят за лечение на бактериални инфекции. Но те имат много негативни странични ефекти. Те убиват бактерии в червата, объркват храносмилателната система, водят до по-нисък имунитет и до развитието на супер-бактерии, които стават устойчиви на най-силните лекарства и могат да бъдат много опасни.

 

Широко признато е, че антибиотиците са свръх предписвани в САЩ и този факт може да допринесе за антибиотична резистентност. Резистентност към антибиотици е ситуация, при която бактериите всъщност се противопоставят на антибиотиците и продължават да причиняват вреда в тялото.

 

6 потентни натурални антибиотици

 

Чесън

Проучване е установило, че чесънът действително подпомага запазването на добрите микроби и премахва неприятелските микроби. Той е невероятно богат на природни антиоксиданти, които могат да „съсипят“ напълно свободните радикали и така да се поддържа по-мощна имунна система. Най-активният такъв елемент е алицин, който е най-важната част за предпазване от опасни микроби.

 

Масло от риган

Маслото от риган се грижи за патогенните бактерии и не нарушава полезните бактерии. Също така, той е противогъбично и противовирусно средство и това го прави много мощна комбинация, която съперничи на фармацевтични продукти. Основната антимикробна съставка в маслото от риган е карвакрол.

 

Джинджифил

Джинджифилът отдавна се препоръчва като ефективен начин да се предотврати гадене, причинено от морска болест или бременност. Фенолни съединения, известни като шогаол и джинджерол, са активни компоненти в корена, които допринасят за противовъзпалителните свойства, както и понижаване на холестерола.

 

Мед манука

Най-вкусният антибиотик е мед от манука. Когато се прилага локално, той унищожава широк спектър от патогени (включително MRSA) и пресни хранителни бактерии. Също така, е установено, че третираните бактерии не могат да станат резистентни, което в крайна сметка би могло да направи меда от манука много ефективен.

 

Канела

В едно проучване, проведено от група хирурзи, беше установено, че канела може да убие повечето бактерии, открити в болниците, а в друго проучване, беше установено, че канела може да убие бактерии, устойчиви на стандартни антибиотици. При трето проучване е установено, че смъртен враг на канелата е Ешерихия коли.

 

Ехинацея

С подобни ефекти като на чесън, ехинацея се понася добре и е в състояние да стимулира имунната система, като естествено повишава броя на бойците с инфекциите в кръвния поток. С родина Северна Америка, ехинацея е била използвана в продължение на векове от племената, като лекарство за лечение на болка и болести.

 

За разлика от чесъна, този антибактериален, противогъбичен, антивирусен разтвор, обикновено се използва при първите признаци на заболяване и не трябва да се приема повече от десет дни. Тя се предлага в течна форма и под формата на капсули.

 

Свързани статии:

Как да си направите собствен, естествен антибиотик?

Капки риган - най-мощният антибиотик от природата

„Златната“ смес – куркума и мед – най-добрия и най-силен естествен антибиотик

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Напитка, която топи коремните мазнини. Как да си я направим у дома?

Напитка, която топи коремните мазнини. Как да си я направим у дома?

Следваща статия
8 диуретични храни, които помагат при задържане на вода

8 диуретични храни, които помагат при задържане на вода

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар