Блог

Топ 7 природни алтернативи на антибиотиците при стрептокок

Топ 7 природни алтернативи на антибиотиците при стрептокок

Зима е и грипа и настинките са често срещани, което повишава и риска от развиване на стрептокок в гърлото. Това е възпаление на гърлото и сливиците. 

 

Най-честите симптоми на тази заразна болест са включително:

 

  • Възпалено гърло
  • Затруднено преглъщане
  • Подуване на сливиците
  • Бели петна по гърлото
  • Треска
  • Обриви
  • Гадене
  • Умора
  • Главоболие
  • Прекомерно изпотяване
  • Лош апетит

 

Нелекуван стрептокок в гърлото може да доведе до много други сериозни проблеми и обикновено хората търсят лечение с антибиотици, което може да накара болестта да изчезне бързо. Има различни домашни средства и билкови лекове за стрептокок в гърлото и въпреки че те не могат да заменят конвенционалната медицина напълно, те имат способност за облекчаване на симптомите и ускоряване процеса на възстановяване, без никакви странични ефекти.

 

1. Ябълковият оцет е един от най-ефективните естествени решения за стрептокок в гърлото. Той помага в борбата с инфекцията, за да ви отърве от бактериите, които водят до инфекцията. Това се дължи на силните антибактериални свойства. Когато страдате от стрептокок в гърлото, смесете 2-3 супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода, правете гаргара няколко пъти на ден в продължение на няколко дни, докато се почувствате по-добре.

 

2. Чай от лайка също е чудесно средство за стрептокок в гърлото. Той има добри аналгетични свойства, които могат да осигурят по-бързо облекчение за болки в гърлото.

 

3. Благодарение на антибиотичните, антибактериални и противовъзпалителни свойства, чесънът е също така популярен за лечение на много инфекции, включително стрептокок в гърлото. Витамините в чесъна, като витамин С и витамин В6, също насърчават процеса на възстановяване. Можете да направите една чаша топъл чай с чесън, за да получите облекчение от стрептокок в гърлото. Добавете една чаена лъжичка настърган чесън и една четвърт чаена лъжичка канела към вряща вода. Нека водата ври още малко и след това я прецедете. Пийте го 2-3 пъти на ден.

 

4. Гаргара с топла, солена вода е най-простият начин да се справите с болката, причинена от стрептокок в гърлото. Това ще предостави успокояващ ефект върху гърлото и солта ще помогне да убие бактериите, които водят до инфекцията.

 

5. Градинският чай също се ползва за лечение на стрептокок в гърлото. Тази естествена трева намалява възпалението и предпазва меките тъкани на гърлото. Направете сок с листа на градински чай или просто дъвчете листата, за да получите облекчение на възпалението.

 

6. Канелата се смята за полезна за лечение на стрептокок в гърлото, тъй като тази подправка съдържа противовъзпалителни и антимикробни свойства, за да осигури освобождаване от много инфекции. Разтвор, изработен от канела на прах, мед и една чаша топла вода, е от полза.

 

7. Слънчогледовото масло също може да лекува възпалението, причинено от стрептокок в гърлото. Високите нива на витамин Е в него действат като естествен овлажнител, за да помогне за облекчаване на симптомите. Пийте по една чаена лъжичка слънчогледово масло бавно, за да се уверите, че гърлото се покрива с него. Правете го два пъти на ден, докато възпалението не изчезне.

 

Освен това, важно е да се грижите за диетата си при стрептокок в гърлото. Не забравяйте да избягвате пикантни и кисели храни, които могат да направят инфекцията още по-лоша и да забавят процеса на оздравяване. Препоръчително е да се ядат меки храни като меки плодове, зеленчуци, кисело мляко, яйца, супи и картофено пюре.



Свързани статии: 

Сливиците, премахването им и имунната система

7 лесни начини за използване на лимон при възпалено гърло

 

Източник: Био Поглед 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Топ 10 здравословни храни, които да изберете през 2016 г.

Топ 10 здравословни храни, които да изберете през 2016 г.

Следваща статия
15 приложения на билката-афродизиак бабини зъби в медицината

15 приложения на билката-афродизиак бабини зъби в медицината

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар