Считана за зеленчук, но технически плод, свързан с пъпешите, краставицата често е на заден план или се използва само за гарнитура. Твърде лошо. Тя не е само вкусно допълнение към много храни и силно хидратираща с нейното 90 процента и повече съдържание на вода; краставицата е пълна и с хранителни вещества, които са от полза за здравето.
Краставиците, които не са отглеждани органични, са силно пръскани, според Работната група за околната среда. И са покрити със синтетични восъци за транспортирането им. Не е необходимо да се замисляме много, за да изберем органични краставици, които не са пръскани и покрити със синтетични восъци на петролна основа.
Както и при повечето продукти, кожата съдържа много хранителни вещества. Ако желаете, органичният восък може да бъде измит от органичните краставици. Но небиологичните краставици следва да се обелват, преди да се използват. Краставиците са четвъртото най-култивирано растение в света. Но вие може да искате да отглеждате свои собствени.
Нарязаните краставици вървят добре в почти всяка салата и са добро „вегетарианско“ допълнение към почти всеки сандвич, лесно се правят на сок или се смесват в шейкове. Една рецепта призовава за лед и краставици с плод по избор, смесени в блендер, като бърза охлаждаща напитка за лятото.
Има много рецепти, как да си направите охлаждащи напитки с краставици.
Ето и тези 10 ползи за здравето
(1) Силно алкализиращи: Всеки път, когато използвам сирене, което е киселинно образуващо, в сандвич, балансирам киселинното формиране на сиренето в тялото с нарязани краставици, за да се компенсира и балансира фактора на рН.
(2) Високо съдържание на силициев диоксид: Силициевият диоксид не получава заслугите, които заслужава. Той е основен компонент за изграждане на костите и се свързва с алуминий, за да компенсира неговата токсичност и го извежда извън органите.
(3) Намаляване на риска от рак: Полифенолни лигнани и фитонутриенти в краставиците имат противоракови свойства, които са били изолирани от някои проучвания.
(4) Предотвратяване на спад на мозъчното здраве: Противовъзпалителният флавонол в краставиците, физетин, играе важна роля в здравето на мозъка. Физетинът предпазва от прогресивна загуба на паметта и когнитивен упадък, според изпитвания върху животни.
(5) Подпомагат храносмилането: Кората на краставицата съдържа неразтворими фибри, което помага за добавяне в изпражненията. Това помага на храната да се движи през храносмилателния тракт по-бързо за здравословно елиминиране. Аюрведа препоръчва краставици за освобождаване от излишната топлина в стомаха и проблеми с лош дъх.
(6) Високо съдържание на антиоксиданти: Краставиците съдържат витамин С и бета-каротин. Те също така съдържат антиоксидантни флавоноиди, като кверцетин, апигенин, лутеолин и кемпферол, които осигуряват допълнителни ползи.
(7) Предотвратяване на възпаление: Проучвания при животни с екстракт от краставица са демонстрирали способността им да потискат проинфламаторни ензими.
(8) Управление на стреса: Краставиците са богати на витамин B, особено B1 (тиамин), B5 (пантотенова киселина) и B7 (биотин). Това са водоразтворими витамини в плодове и зеленчуци, които поддържат нервната система.
(9) Подпомагат здравето на сърцето: Краставиците съдържат калий. Като важен електролит, той е свързан със здраво сърце. Подходящ баланс на калий и натрий е от съществено значение за добро цялостно здраве.
(10) Съвместими с диети за отслабване: Наред със създаването на мек гел в стомаха с неразтворими фибри, за да се чувстваме сити по-бързо, краставиците са с изключително ниско съдържание на калории. Една чаша нарязани краставици има 16 калории.
Така че вземете две или три органични краставици и вижте колко често можете да ги включвате в ежедневната си диета.
Свързани статии:
Страхотни ползи от пиенето на вода с краставица (+4 Рецепти)
Лечебните свойства на краставиците
4 рецепти за сок, които обръщат хода на диабет тип 2 само за седмица
Кои храни ще ни помогнат да избегнем обезводняването?
Автор: biopogled.com
Коментари