Блог

Страхотни ползи от пиенето на вода с краставица (+4 Рецепти)

Страхотни ползи от пиенето на вода с краставица (+4 Рецепти)

Малко зеленчуци са популярни, а и толкова лесни за отглеждане, като краставиците. Тези вкусни, освежаващи летни зеленчуци също са заредени със здравословни витамини, минерали и други хранителни вещества. Те са богати на  витамини А и С, и са с ниско съдържание на натрий. Техните антиоксиданти помагат за детоксикация на тялото, като премахват свободните радикали. Краставиците са богати на калий, което е чудесно за понижаване на кръвното налягане. И, разбира се, те хидратират вашата система, тъй като са добре наситени с вода.

 

Един от ефектите на краставицата е понижаване на кръвното налягане, което може да помогне да се противодейства на някои симптоми на менопаузата. Жените в 40-те или 50-те ще преживеят хормонални промени, които могат да повишат кръвното налягане, благоприятстват раздразнителност и  предизвикват промяна в настроението, намаляване на енергийните нива, мигрена, главоболие, горещи вълни и безсъние.

 

Краставиците не биха могли да решат всички тези проблеми, но чрез понижаване на кръвното налягане, хидратиране на вашата система и доставка на важни хранителни вещества, могат да са от голяма полза. Много по-добре е да се използва естествено средство като краставиците, отколкото да бъдете зависими от изкуствените лекарства и хранителни добавки, които изобилстват в момента на пазара.

 

Водата с краставица е един от най-освежаващите и вкусни начини да се възползвате от полезните ефекти, които могат да доставят краставиците. Няколко рецепти са описани по-долу.

 

1. Вода с краставица, лимон и мента

Нарежете няколко парчета краставица и ги поставете в чаша хладка вода. Можете да повишите нивото на витамин С, като добавите и резени лимон и мащерка. Прясната мента е с особено високо съдържание на калций и магнезий, така че е добре да я включите. Друг незадължителен компонент е розмарин, който има големи количества желязо, калий и калций.

 

2. Вода с краставица и ягоди

Тази напитка е почти същата като по-горната, с изключение на това, че ще добавите ягоди и ще използвате босилек вместо мента. Босилекът е с високо съдържание на витамин А, който частично се превръща в бета-каротин след поглъщане. Хранителните вещества в тази напитка ще да дадат голям тласък на имунната ви система. Това питие е просто перфектно за пролетта. Вътрешно почистване, което ще ви отърве от токсините от тялото, които са се задържали през зимните месеци.

 

3. Вода с краставица и горски плодове

Енергийните напитки и ароматизирани води са се превърнали в основен артикул на днешните супермаркети. Въпреки това, можете да си направите такава естествен анапитка. Разбира се основната съставка е краставица и добавяте боровинки, ягоди, малини и къпини.

 

4. Вода с краставица и босилек

Както вече споменахме босилекът е отличен източник на витамин А, който ще бъде превърнат в бета-каротин, със силно антиоксидантно въздействие върху организма, което може да помогне на имунната ви система и да ви накара да се почувствате по-добре. Той е богат още на желязо, калций и омега-3 мастни киселини. От вода само с краставица и босилек можете да получите аромата на босилека, както и антиоксиданти, които той предоставя.



Свързани статии:

3 начина за премахване на торбичките под очите у дома

Японско лечение с вода

8 причини да пиете медена вода всяка сутрин

 

 

Автор: biopogled.com
 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Оставете лекарствата! Ето изпитани бабини рецепти при простуда

Оставете лекарствата! Ето изпитани бабини рецепти при простуда

Следваща статия
Ползвайте шарлан против рак и за подмладяване

Ползвайте шарлан против рак и за подмладяване

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар