Блог

Храни, които детоксикират тежки метали – рецепта за тоник

Храни, които детоксикират тежки метали – рецепта за тоник

В днешния токсичен свят ежедневно поемаме, вдишваме и преглъщаме химикали и тежки метали. Лоши бактерии и Кандида отделят токсини като част от техния метаболизъм и с умирането им. Детоксикации два пъти годишно помагат за прочистване на организма и отстраняване на тези силно токсични вещества, но какво да кажем за останалите 363 дни от годината, когато натрупваме токсини?

 

Какво, ако храната, която включваме в ежедневната си диета не само подхранва телата ни, но и се свързва с тези токсини и помага за очистването им от нашите тъкани? Какво, ако хранително гъстата ни диета става ежедневна детоксикация? Със следните храни, това е възможно.

 

Хлорела и Спирулина са две невероятни суперхрани, които растат в сладка вода. Хлорела е кръгъл, едноклетъчен организъм, богат на хлорофил, който съдържа 20 витамини и минерали и всички незаменими аминокиселини. Спирулина е спирален, многоклетъчен организъм, който е богат на хлорофил и съдържа 18 витамини и минерали, 8 аминокиселини, както и омега 3 и омега-6 мастни киселини. И двете от тези суперхрани са с високо съдържание на протеини и антиоксиданти. Те вършат забележителна работа на абсорбиране на тежки метали и други токсини. Те са толкова добри в усвояването на метали, затова е изключително важно да закупувате вашите хлорела и спирулина от надежден източник, за да се гарантира, че не купувате продукт, който е абсорбирал тежки метали от средата, в която се отглежда.

 

Чесън

Чесънът е богат на витамин С, витамин В6 и манган. Неговата активна съставка е сярното съединение алицин, той осигурява основните лечебни аспекти на чесъна. Чесънът предотвратява или намалява тежестта на вируси като обикновена простуда и грип, понижава кръвното налягане, понижава LDL холестерола и е антиоксидант. Също така е антибактериално, противогъбично и противопаразитно. Ущудващо, той също се свързва с тежките метали и ни помага за детоксикация. Неговите най-добри ефекти идват от яденето на 3 или повече скилидки чесън на ден. Винаги изчаквайте 10 минути след отрязването или смачкването на чесъна, преди да се готви или да се яде суров, за да се даде възможност на алицина да се образува.

 

Кориандър

Кориандърът се свързва с тежки метали, като ги извлича от кръвта и тъканите на тялото и ги елиминира от организма. Той е силен антиоксидант, известен с помагане за съня, намаляване на тревожността и понижаване на кръвната захар. Той е известен още като китайски магданоз.

 

Пшенична трева

Пшеничната трева съдържа калций, фосфор, калий, магнезий, витамини В, витамин А и витамин С. Тя е мощен детоксикатор, който неутрализира с токсините с ензими и почиства тялото от тежки метали и други токсични вещества, съхранявани в тъкани и органи. Подобно на спирулина и хлорела, тя е чудесен източник на хлорофил.

 

Рецепта за прочистващ тоник

Този тоник помага за детоксикация на тежки метали, като предлага и много други ползи.

  • 1 шепа скилидки чесън
  • 1 шепа нарязан лук
  • 1 шепа нарязан джинджифил
  • 1 шепа нарязан хрян
  • 1/2 шепа нарязани чушки хабанеро
  • суров ябълков оцет

 

Смесете ги в блендер и покрийте с 2 до 5 сантиметра органичен суров ябълков оцет. Всички съставки трябва да бъдат органични, но не позволявайте това да ви спре да направите тази велика формула (стига чесънът да не е от Китай). Можете да използвате кашата веднага или да изчакате две седмици и да я оставите да се превърне в тинктура.

 

Опитайте това, последвано от шот с прясно изтискана пшенична трева и шот сок от куркума. Този тоник е чудесен за имунната система, и също така работи добре за отделяне на тежките метали с рецептата за лимонада с червени боровинки и стевия.


 

Свързани статии:

10 признака, че вашето тяло се нуждае от детокс

Зеолит - чудотворният минерал

Как да изчистим тялото си от отровни флуориди

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Домашни рецепти за справяне с пърхот

Домашни рецепти за справяне с пърхот

Следваща статия
Три ефективни домашни средства за възпалено гърло

Три ефективни домашни средства за възпалено гърло

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар