Блог

Как да изчистим тялото си от отровни флуориди

Как да изчистим тялото си от отровни флуориди

Не е тайна, че флуоридите са свързани с различни тежки хронични и остри здравни проблеми. Флуорът е разтворима сол, не е тежък метал. Има два основни типа на флуорид. Калциев флуорид се появява естествено в подземни водоизточници и дори в морската вода. Той може да доведе до скелетна или зъбна флуороза. (Повече може да научите от текста Флуорът – приятел на зъбите?  Натриевият флуорид, който понякога се добавя в питейната вода или ще го намерите в пастата за зъби,  е синтетичен отпадъчен продукт, който се получава при производство на алуминий и фосфатни торове. Този флуорид има невероятна способност да се комбинира с тежки метали и да се увеличава активността на токсичните материали.  Това вреди на черния дроб и бъбреците, отслабва имунната система , което може да доведе до рак, създава симптоми, които имитират фибромиалгия, и помага на алуминия да премине през кръвно -мозъчната бариера.

 

Друга жертва на флуорозата е епифизната жлеза, която може да се калцира и да намали производството на мелатонин. Повече за проблема може да научите от текста Събуждане на третото око – как да пречистим епифизната жлеза.

 

Как да избегнем замърсяването с флуор?

 

Както винаги , първата стъпка в детоксикацията е да се ограничи приемът на токсини. Използването на пречистена вода чрез обратна осмоза, избягването на промишлено отглеждани зеленчуци и плодове е добър старт. Внимавайте за преработени храни като разтворим чай, продукти от гроздов сок и соево мляко за бебета. Те съдържат високи концентрации на флуориди! Експерти предупреждават, че някои храни могат да имат 180 пъти повече натриев флуорид, отколкото препоръчителната доза за флуориране на питейната вода.  Това се дължи на пръскането с инсектициди със съдържание на алуминиев флуорид алуминий в земеделието.

 

Магнезият е много важен минерал, който инхибира абсорбцията на флуорид във вашите клетки! В комбинация с магнезия, калцият помага за извличане на флуоридите от зъбите и костите.

 

Йод като хранителна добавка помага за отделянето на натриев флуорид чрез урината под формата на калциев флуорид. Този процес ви лишава от калций, затова трябва да си го набавяте засилено с диетата. Лецитинът се препоръчва като допълнение към използването на йод за детокс от флуориди. Ако смятате да си набавяте йод от морски дарове, трябва да знаете, че съществува все по-голяма опасност от прием на живак. (Повече за проблема може да научите от текста Без живак в тялото (ако е възможно!?)

 

Тамаринд е растение в Индия и Югоизточна Азия, което се използва като лекарство в аюрведическата медицина. Кората и листата от дървото могат да бъдат превърнати в чайове и силни тинктури, които също са показали способността за премахване на флуоридите чрез урината. (Ще намерите бурканчета с паста от тамаринд при азиатските подправки в големите супермаркети.)

 

Пречистването на черния дроб и на жлъчката може лесно да се извърши у дома няколко пъти годишно. Смята се, че процедурите са ефективни за премахване на флуориди и други токсини. Конкретни съвети за природни схеми и средства за детокс ще намерите в следващите два текста:
Помощ за черния дроб
Как да се предпазим от проблеми с жлъчката

 

Борът, който е роднина на йода, също се използва успешно при детоксикация от флуорид. Боракс се продава в аптеките обикновено за афти, използва се също за домашен инсектицид и за пране. Препоръчва се около 1/8 чаена лъжичка боракс с щипка чиста морска сол да се разтварят в един литър вода и да се пие в малки количества през целия ден.

 

Сухите сауни помагат за изчистване на натриевия флуорид, който се съхранява в мастните тъкани. Процесът трябва да се подпомогне от адекватни количества вода. (Ако задържате вода... пийте вода!) и засилете приемът на лецитин.

 

Хелатотерапията се препоръчва предимно за извеждане на тежки метали от тялото, но натриевият флуорид обикновено попада в организма с „карго” от токсични тежки метали като отпаден продукт от химическата промишленост. Хелатотерпията се провежда с бенотнит (глина) с фулво киселина, която се съдържа в почвения хумус, или с песто от листа кориандър, който може да отглеждате на балкона ( виж Как да си направим ароматна аптека у дома )

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: www.wakeupkiwi.com
Предишна статия
Проблем с кохлеарните импланти

Проблем с кохлеарните импланти

Следваща статия
Как да привлечем позитивна енергия в живота си

Как да привлечем позитивна енергия в живота си

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар