Блог

Ушите облекчават болките ни. Вижте как.

Ушите облекчават болките ни. Вижте как.

 

Малцина знаят, че човешкото ухо пълно с рефлексни точки и е много богато на нервни окончания. Поради тази причина, ако стимулираме кръвоснабдяването му може да освободим определено количество нервни трансмитери, които могат да облекчат нашит еболки. Те представляват вещества, които се свързват с различни зони на мозъка и по този начин действат на съответните органи и части от човешкото тяло.

 

 

 

Има шест важни точки, разположени на ухото, които стимулирани с обикновен клип или щипка, въздействат на съответната област на мозъка, която отговаря за определена част от тялото ни.

 

 

 

Тази терапия се нарича рефлексология.

 

 

 

При нея, както вече обяснихме се слага клипс на определена точка от ухото, и така се контролира съответната част от тялото ни, която страда.

 

 

 

Ето шестте важни за органите точки, които се намират върху ушите ни:

 

 

  1. Рамене и гръбнак: точката се намира на върха на ухото. Ако сложим клипс върху нея в продължение на една минута, това намалява напрежението и натрупаната болка!

 

 

  1. Вътрешни органи: чрез поставяне на клипс върху тази точка се стимулира работата на вътрешните органи в човешкото тяло.

 

 

  1. Стави и сухожилия: можете да облекчите болките във вашите стави и сухожилия, като упражните натиск с клипс върху тази точка.

 

 

 

  1.  Гърдите и гърлото: поставяйки клипса в тази област на ухото вие можете да облекчитеболките в гърлото и гърдите, които изпитвате

 

 

 

 

 

  1. Храносмилане: тази част е свързана с дейността на стомашно-чревния тракт. Притискането й с клипс стимулира стомаха и червата.
  1. Глава и сърце: ако страдате от главоболие, притиснете с клипс тази шеста точка върху вашето ухо и така ще облекчите главоболието, което ви измъчва.

 

 

Притискането с клипс върху някоя от шестте точки на нашите уши трябва да бъде с продължителност около една минута.

 

 

 

След което прекратявате. Почивате една-две минути и можете да повторите същия цикъл от притискане с клипс и почивка още няколко пъти или ако имате болки до облекчаването и намаляването им.

 

 

 

Свързани статии:

 

 

Болка в ушите – причини и лечение

 

 

 

Да почистим ушите!

 

 

 

Домашни средства за външни и вътрешни инфекции на ушите

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Яйцата - по-полезни отколкото очаквате

Яйцата - по-полезни отколкото очаквате

Следваща статия
Тази съставка ще възстанови здравото състояние на бъбреците ви

Тази съставка ще възстанови здравото състояние на бъбреците ви

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар