Не много хора са наясно колко от продуктите във вашата кухня имат много и лечебни свойства. Основната съставка в содата за хляб е натриев бикарбонат и в последно време тя е нашумяла тема. Смята се, че натриевият бикарбонат подобрява функцията на бъбреците.
Ново изследване на британски учени показва, че натриев бикарбонат може драстично да забави развитието на хронични бъбречни заболявания.
Как сода бикарбонат „ремонтира“ бъбреците
Има много ползи от консумацията на сода за хляб през устата. Тя неутрализира киселините от нашата храна, като сяра, фосфор и азот, като им позволява да преминат без да нанасят никаква вреда на бъбреците.
Британски учени са установили, че когато натриев бикарбонат се използва заедно с вече установено лечение за бъбречна недостатъчност, може да се забави спада на бъбречните функции.
След 2-годишно проучване, само 6,5% от всички участници са имали нужда от диализа. Това е голям успех, тъй като около 33% от всички участници за били първоначално на диализа.
Как да се използва?
Не всеки човек може да консумира сода за хляб всеки ден. Тя обикновено се консумира смесена с вода, а понякога хора с чувствителен стомах не може да я пият. Но тя не е токсична и ако можете, я консумирайте всеки ден, за да се предотврати заболяване на бъбреците.
Други приложения на сода за хляб
– За лечение на алергии от отровен бръшлян или смрадлика. Паста, направена от сода и вода се използва за това.
– Горепосочената комбинация е ефективен антиацид.
– Премахване на трески.
– За битови цели като паста за зъби, шампоани, дезодоранти и др.
Свързани статии:
Вредна ли е сода бикарбонат и за какво да я използваме?
Сода бикарбонат за лице прави чудеса с кожата
Приложения на содата, за които може би не сте чували
Източник: Био Поглед
Коментари