Блог

Топ 5 храни за увеличаване на плодовитостта

Топ 5 храни за увеличаване на плодовитостта

Акупунктура, китайски билки и билкотерапия са от полза за повишаване на плодовитостта. Специалисти по акупунктура и билкари имат много пациентки, които се опитват да забременеят, но изпитват затруднения. Техните теории за хранене могат да бъдат доста различни от западните практики, но често са много полезни. Ако някога сте посещавали акупунктура, тогава може би сте чували, че стриктно трябва да се избягват заледени, студени напитки и храни. Ето списък на най-полезните храни за повишаване на плодовитостта.

 

Тъмни горски плодове

 

Включете годжи плодове, черници, къпини, малини, ягоди, акай плодове, боровинки, алма плодове и семена от нар в диетата си. Тези вкусни плодове са богати на антоцианин, съединение, което дава червения цвят на плодовете, а също така ви предпазва от свободните радикали. Не забравяйте само да купувате тези плодове органични, тъй като те често се пръскат с пестициди.

 

Ядки и семена

 

Някои от най-полезните включват бадеми, кашу, черни семена сусам, Чиа семена, конопено семе и орехи. В китайската теория е важно да се консумират семена, тъй като те са „източник на живот“ за растенията и са пълни с хранителни вещества. Ядки и семена също са богати на полезни омега масла, калций и минерали – всички от които допринасят за увеличаване на плодовитостта.

 

Готвени храни

 

Когато се опитвате да заченете, трябва да създадете добра среда за плода да расте и да се развива. Сурови и студени напитки, както и замразени храни не водят до по-благоприятна среда. Дръжте леда далеч от вашите шейкове и напитки и не забравяйте за топъл, билков чай. Увеличете варените зеленчуци, постни органични меса, органични яйца, здравословни храни и намаляване на салати, заменете ги с нещо сготвено и топло като зеленчуци на скара.

 

Тъмни, листни зеленчуци

 

Яжте много къдраво зеле, спанак, кейл, броколи, ряпа и червено цвекло и зеленолисти, като маруля. Зелениниите трябва да са голяма част от ежедневната ви храна. Те са заредени с витамини, фибри и калций, които са толкова полезни за черния дроб. Зеленолистните нежно детоксикират организма от ежедневните екологични и химични токсини.

 

Безглутенови пълнозърнести храни

 

Опитайте да се храните с овес, просо, киноа, амарант, кафяв ориз и елда. Можете да ги включите в диетата си, като ги ядете  варени с бадемово мляко, отгоре с плодове по ваш избор. Ако ви се иска да повишите плодовитостта чрез храненето, тези предложения са добро място да започнете. Диетата има дълбоко въздействие върху регулирането на нашата система. Както е посочил Хипократ: „Нека храната бъде твоето лекарство и лекарството бъде храна ти.“

 

Свързани статии:

Мака – най-добрата природна медицина за плодовитост

Кои храни са най-подходящи, когато работим за бебе?

Пестициди в зеленчуците вредят на мъжката плодовитост

Само за 10 години нормата за плувците е паднала наполовина. Инфекции и съдови проблеми са бич за мъжката плодовитост

 

Автор: biopolged.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Липсата на витамин Д причинява затлъстяване и рак

Липсата на витамин Д причинява затлъстяване и рак

Следваща статия
Болниците с категории

Болниците с категории

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар