Блог

С корен от жен шен в борба с рака, диабета и анемията

С корен от жен шен в борба с рака, диабета и анемията

Корен от билката жен шен е била приоритет и се е използвала хилядолетия наред само от кралете на древен Китай. Това е една от най-силните билки, които лекуват изцяло човешкия организъм. Лечебните свойства на вълшебния корен жен шен са неизброими и дълги години са били пазени в тайна само за висшестоящите.

 

В източната медицина корен от жен шен е смятан за панацея, а благодарение на древните търговци, които го пренесли из целия свят, сега всички хора по света могат да се насладят на неговите лечебни свойства.

 

Корен жен шен действа мощно укрепващо и се препоръчва за подсилване на организма. Полезен е за хора, чийто организъм е отслабнал след дълго боледуване, както и на такива, които понасят силни физически натоварвания като спортисти, тъй като екстракт от корен жен шен подобрява функцията на мускулите.

 

Билката помага в периоди на претоварване, когато намалява нашата продуктивност, имаме проблеми с паметта и концентрацията. Добавя енергия и увеличава способността на организма да понася психическите и физическите натоварвания. Често се ползва и като афродизиак. Болните от диабет, страдащите от анемия и безсъние също могат да се възползват от силата на корен жен шен.

 

Корен жен шен има способността  да регулира нивото на кръвната захар и да понижава нивото на лошия холестерол. В козметиката извлекът от корена жен шен се използва като подмладяващ препарат за кожата и срещу косопад.

 

Лечебната сила на растението се дължат на съдържащите се в него вещества гинсенозиди, които увеличават свойствата на хемоглобина да се свързва с кислорода.


Много изследвания потвърждават позитивното им действие на нервната система.


Корен жен шен притежава силата да унищожава и да предпазва от развитие на ракови клетки, като мощно стимулира имунната система, подпомага борбата с вирусните и бактериални инфекции.

 

Свързани статии:

Жен шен – афродизиак с лечебни функции

Топ 10 здравословни ползи на женшена

7 напитки, които перфектно заместват кафето

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как и защо да си направите сок от картоф

Как и защо да си направите сок от картоф

Следваща статия
Как пиенето на филтрирана вода може да подобри вашето здраве

Как пиенето на филтрирана вода може да подобри вашето здраве

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар