Блог

Прочистете черния си дроб с тези храни

Прочистете черния си дроб с тези храни

 

Ако не знаете кои храни служат за прочистване на черния дроб, сега може да научите. Някои храни подобряват дейността на този орган и също на процесите на елиминиране на токсините. Всички знаем, че грейпфрутът и лимоните са богати на витамин С, които помагат на организма да синтезира токсични материали във въщества, които да се отстранят по-лесно. В избора ни на храни никога не трябва да се пренебрегва значението на състава им. 

 

 

 

За плодовете и за здравословните храни и особено за ябълките може би съвсем е права поговорката „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“, защото тези плодове помагат за премахване на токсините от храносмилателния тракт. Нека да видим какви са всички храни, подходящи за пречистване на черния дроб.

 

 

 

Лимони

 

 

 

Лимоните са с много полезни свойства, имат високо съдържание на витамин С. Последният има много важна функция: въздейства върху токсините и ги трансформира във вещества, които могат да бъдат отстранени лесно от тялото.

 

 

 

Орехи

 

 

 

Орехите са благословия, защото те са богати на аргинин. Тази аминокиселина помага на черния дроб да се пречисти и да извърши детоксикация.

 

 

 

 

Куркума

 

 

 

С тази подправка може да се поръсят много от нашите ястия и това е наистина важно за пречистване на черния дроб. Куркумата е в състояние да стимулира активността на ензимите, които допринасят за елиминирането на токсини.

 

 

 

Грозде

 

 

 

Гроздето има много ефективен почистващ ефект. Тези вкусни плодове в различните му видове са доказали това в няколко научни изследвания, които са провеждани по този въпрос.

 

 

 

Грейпфрути

 

 

Грейпфрутите са богати също на витамин С, вещество, което помага за прочистване на черния дроб, по естествен начин подобно на лимоните. В същото време на веществата, съдържащи се в тези плодове са в състояние да стимулират черния дроб и за изгаряне на мазнините му.

 

 

 

Авокадо

 

 

 

Авокадо, този плод притежава много добри хранителни и полезни свойства, които помагат на тялото да произвежда глутатион. Той е мощен антиоксидант, който не само предпазва от увреждания, причинени от свободните радикали, но е и полезен за черния дроб, тъй като го освобождава от опасни токсини.

 

 

 

Зелен чай

 

 

 

Също така и зеленият чай е богат на антиоксиданти, които ни помагат да се предотврати стареенето на клетките. Той съдържа освен това в изобилие катехини – съществен компонент за правилното функциониране на черния дроб. Те са 100 пъти по-ефективни от витамин С за отстраняване на споменатите свободни радикали.

 

 

 

Ябълки

 

 

 

Ябълките са богати на вещества, които в нашия храносмилателния апарат, благоприятстват елиминирането на токсините. Те имат и други полезни и хранителни свойства.

 

 

 

Пълнозърнести храни

 

 

 

Пълнозърнестите храни са богати на витамини от група В, които са предназначени за стимулиране на по-доброто функциониране на черния дроб.

 

 

 

 

Броколи

 

 

 

Консумирайте повече броколи, това е много важно за вашето здраве, защото тези зеленчуци могат да стимулират естественото производство на ензими, които благоприятстват отделянето на токсини.

 

 

 

Свързани статии: 

 

 

Помощ за черния дроб

 

 

7 полезни съвета за естествено пречистване на черния дроб

 

 

3 напитки, които детоксикират черния дроб и изхвърлят мазнините

 

 

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Топ десет причини да си хапвате шоколад

Топ десет причини да си хапвате шоколад

Следваща статия
Яйцата - по-полезни отколкото очаквате

Яйцата - по-полезни отколкото очаквате

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар