Блог

Методът „4-7-8“ успокоява централната нервна система (заспива се за минута)

Методът „4-7-8“ успокоява централната нервна система (заспива се за минута)

Случва ли ви се е да лежите в леглото и да не можете да заспите? Сигурно, защото то се е случвало на всекиго. За това причините са многобройни, но най-вече се отнася до нервната система. Когато тя е под стрес или някакво напрежение, сънят трудно идва. Отговорът е в търсенето на въпроса – как умът може да се успокои, за да се приспи целият организъм.

 

Това става лесно с метода „4-7-8“, който действа релаксиращо на дихателните пътища и така остава време на мозъкът да започне своята успокояваща мисия. Тази система започва с дишане през носа (при затворена уста) за 4 секунди. После следва задържане на дъха за 7 секунди. Накрая се издишва през устата в продължение на 8 секунди. Така се получава невероятно дихателно упражнение, което успешно забавя сърдечния ритъм и по този начин успокоява човек, пише „За жената“.

 

„4-7-8“ е гениален метод, тъй като с него се постига успокояване на централната нервна система, а от там и заспиването става лесно. След като се приложи методът, обикновено човек изпада в дълбок сън само след 1 минута. Просто умът се избистря и успокоява, тъй като вниманието се насочва към дихателните пътища и по този начин се заспива лесно. Всякакви странични мисли за неща от деня или самия живот на човек изчезват, когато се опитва да се заспи.

 

„Истината е, че само за 19 минути на нощ можете да правите невероятно упражнение на дихаталените си пътища и така да успокоявата нервната си система профилактично веднъж на денонощие. По този начин удължавате живота си с близо 10 години, а и се предпазвате от болести, тъй като всяко заболяване започва на нервна основа.“ – споделя д-р Андрю Уейл, който преподава в университета на Харвард.

 

Свързани статии:

10 хитрини за наистина здравословен сън

Спете като бебета с тези няколко билки за сън

Проста напитка преди сън, за намаляване на коремните мазнини

 

Автор: doctorbg.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Защо да пием фреш веднага?

Защо да пием фреш веднага?

Следваща статия
Предлагат антибиотици да се дават на деца само след микробиологичен тест

Предлагат антибиотици да се дават на деца само след микробиологичен тест

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар