Блог

Какви са симптомите на ниска кръвна захар

Какви са симптомите на ниска кръвна захар

Състоянието на ниска кръвна захар или хипогликемия най-често се води като усложнение при болните от диабет. То може да се провокира и от прекомерно високо количество инсулин в тялото.

 

Ниска кръвна захар може да е следствие и от вродени проблеми в обмяната на веществата, проблеми с метаболизма, недостиг на различни хормони, силен глад, отказване на работата на някой орган, приемът на различни лекарства,поразяването от инфекции или поглъщането на отрови.

 

Тъй като може да се дължи на много различни причини, е задължително да се потърси лекарска помощ, за да бъде открита точната причина за това опасно състояние – ниска кръвна захар.

 

Симптоми на хипогликемията са усещане за треперене, безпокойство и раздразнителност, ускоряване на сърдечния ритъм, потене, бледост, потене на ръцете и студени стъпала, разширяване на зениците, вцепененост и глад, гадене и силни болки в стомаха, главоболие.

 

Има различни начини за лекуване на ниска кръвна захар. Методът зависи основно от пряката причина за състоянието при конкретния човек. Но има и незабавни начини за предотвратяване на хипогликемията, които са насочени към повишаване на кръвната захар на пациента.

 

Освен страдащия отниска кръвна захар е добреда поема при всяко ядене въглехидрати. Понякога е достатъчно да се приеме плодов сок, един бонбон или хапването на един банан. Трябва да знаете,че състоянието на ниска кръвна захар може да доведе до кома и дори до смърт, затова е добре да лекувате този здравословен проблем навреме и да се храните пълноценно.

 

Свързани статии:

5 неща, които ще ви случат, ако спрете да ядете захар

Хранене според кръвната група

На какво се дължи неприятното треперене на цялото тяло

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Няколко естествени начина да повишите енергията си

Няколко естествени начина да повишите енергията си

Следваща статия
Експерт: Няма как да се отслабне, ако пиете бира

Експерт: Няма как да се отслабне, ако пиете бира

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар