Блог

Вълшебна напитка пречиства организма от всякакви отрови и холестерол

Вълшебна напитка пречиства организма от всякакви отрови и холестерол

Необходимо е организмът да се очисти от тези отрови, защото само така можете да разчитате на добро здраве. Детоксикация не е избор, а необходимост. За радост природата ни предлага различни храни, които могат да направят почистване на нашето тяло, така че защо да не се възползваме от нея.

 

Ето една прекрасна и уникална комбинация от джинджифил, краставица и лимон. Ето защо избираме точно тези продукти: лимонът е може би най-ефективният от съществуващите природни средства за детоксикация на организма. Неговите добродетели със сигурност не свършват до тук. Известно е, че е мощен алкален балансьор, който може да се регулира рН на организма, но не само, защото е богат на антиоксиданти, които могат да се противопоставят на свободни радикали, отговорни за клетъчно стареене.

 

Краставицата е отличен източник на витамин С и пектин. Тя помага за укрепване на имунната система. Като отличен диуретик, тя помага за диурезата в борбата за задържане на вода. Облекчава и за храносмилането, помагайки за премахване на отпадъчните вещества от организма. Краставицата има нисък гликемичен и много малко калории. Отличен източник е на витамини B, C, E, както и на минерали като калий, калций, фосфор, магнезий и желязо.

 

Краставицата е от тези храни, които не трябва да липсват на нашата маса, защото тя е голям приятел на здравето. Джинджифилът има противовъзпалителни свойства. Той може да се противодейства на хронични възпаления, които са много вредни за организма. Подпомага храносмилането, тъй като стимулира производството на стомашна киселина, така че да спомага за абсорбирането на хранителните вещества.

 

Той стимулира имунната система и обмяната на веществата, като ускорява метаболизмът и съдейства за изгаряне на повече калории при движение. Ето как се приготвя детоксикиращото питие: 1 лимон, ½ краставица, ½ корен от джинджифил, малко листа от мента за аромат и 1 литър вода.  Измиваме всички съставки, нарязваме ги на филийки, без да им махате кората и ги слагате в чашата с вода. Оставяте да престои цялата нощ. Пиете сутрин на гладно.

 

За да се постигне максимална полза трябва да се пие около два литра в дневно от тази напитка. Винаги на гладно в продължение на поне една седмица. През този период е препоръчително да спазвате диета, богата на плодове, зеленчуци, зърнени храни и постно меню или не тлъсто месо. За известно време трябва да бъдат премахнати напълно рафинираните храни и захарта, бялото брашно, мазнините, млякото, млечните продукти и солта.

 

В комбинация с този режим на здравословно хранене, вашата вълшебна напитка ще пречисти организма ви от всякакви отрови и холестерол.

 

Свързани статии:

Изчистване на запушени артерии и елиминиране на лошия холестерол от кръвта с едно единствено натурално лекарство

Зеленото кафе топи мазнините, прочиства от токсини и помага при главоболие, висок холестерол и много други

Препоръките на д-р Михайлов за прочистване на организма от токсини

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Може ли да се отслабне с мозъчна стимулация?

Може ли да се отслабне с мозъчна стимулация?

Следваща статия
Тайната същност на шуслеровата терапия

Тайната същност на шуслеровата терапия

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар