Блог

Тайната същност на шуслеровата терапия

Тайната същност на шуслеровата терапия

В последните години шуслеровата терапия стана много популярна и у нас. А обяснението за това се крие във факта, че тези неорганични соли лесно се усвояват на клетъчно ниво и възстановяват йонния баланс в организма, който е първичен фактор в оздравителния процес.

 


Шуслеровите соли се използват като самостоятелно лечебно средство, но също в комбинация помежду си, заедно с хомеопатични лекарства или пък с конвенционални препарати.

 


Шуслеровите соли са 12, като всяка от тях има определена характеристика. Калциум флуоратум е за еластичност на съединителната тъкан и за тонус, Калциум фосфорикум – за регенерация и растеж на костите и зъбите, Ферум фосфорикум подобрява имунитета, подходяща е за лечение на грип и остри възпаления. Калиум хлоратум стимулира синтеза на колаген, еластин и фибрин и се препоръчва са укрепване на лигавиците и жлезите. Калиум фосфорикум е подходяща за нервната система и е антисептик. Калиум сулфурикум се използва при хронични възпаления и за детоксикация. Магнезиум фосфорикум се предписва при нервност, напрегнатост, спастична болка и при безсъние. Натриум хлоратум е солта, която регулира водно-солевия баланс, а Натриум фосфорикум – киселинно-алкалния баланс и мастната обмяна. Натриум сулфурикум е за детоксикация и се предписва при чернодробни нарушения. Солта на силиция е подходяща за структурата на съединителната тъкан, за кожа, коса и нокти, както и за стените на кръвоносните съдове. Калциум сулфурикум помага при гнойни процеси.

 


Шуслеровите соли се използват самостоятелно, но най-често в комбинация. За еластична и хидратирана кожа е утвърдена комбинация от шуслерови соли №1, 8 и 11. При розацея се съчетават номерата 3,4,6, 11 и 12. За цеулит се препоръчва комбинацията от номерата 1,4,12. При мазна коса и кожа с акне обикновено се предписват соли № 1,9,11 и 12.
В кардиологията се прилага Калциум флуоратум, тъй като тя е солта, която определя еластичността на кръвоносните съдове. При първи стадий на аневризма тя се комбинира с Ферум фосфорикум. Сол №2, Калциум фосфорикум, е основно средство за регулиране на сърдечния ритъм, при кръвотворенето и за повишаване на кръвосъсирването.

 


Калциум фосфорикум заедно с Ферум фосфорикум и Калиум фосфорикум се прилага при желязодефицитна анемия. При тромбов флебит се комбинират Ферум фосфорикум и Калиум хлоратум, сол №4. Сол номер 4 регулира вискозитета на кръвта и затова е подходяща при риск от тромбози, разширени вени, след инфаркт на миокарда, атеросклероза и други.

 


Шуслеровите соли имат добър ефект и при лечението на алергии. Сол номер 2, Калциум фосфорикум, е свързващо вещество за белтъците в междуклетъчното пространство. Този минерал извежда от организъма чуждите белтъци и неутрализира излишните киселини в организма. Калиум сулфурикум, сол №6, осъществява преминаването на кислорода от кръвта в клетката. Има добър ефект при астма и алергични кожни заболявания.

 


Добрият ефект на солите се дължи на това, че те лесно да се абсорбират от клетката, защото са произведени на хомеопатичен принцип и са достатъчно разредени, за да преминават през клетъчната мембрана без разход на енергия.

 

Свързани статии:

Д-р Мария Папазова: Шуслеровите соли са единствените, които могат да отворят клетките отново за живот

Поддържайте ставите и кръста си с здрави с полски хвощ и коприва – съвети от д-р Ангелчева

Преди ваканцията проверете аптечката си

 

Източник: Здраве Да е

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Вълшебна напитка пречиства организма от всякакви отрови и холестерол

Вълшебна напитка пречиства организма от всякакви отрови и холестерол

Следваща статия
9 правила от кухнята на Аюрведа за здраве и дълголетие

9 правила от кухнята на Аюрведа за здраве и дълголетие

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар