Блог

Безопасни и ефективни начини за използване на зехтин като медицинско средство

Зехтинът е бил използван още през 3000 г. пр.н.е. и все още е толкова популярен и в наши дни. Данните показват, че хората, които използват зехтин редовно, на мястото на други мазнини, като растителни масла, животински мазнини и хидрогенирани масла имат много по-ниски нива на атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, астма, диабет и рак на дебелото черво.

 

Освен добавяне на зехтин към диетата си, за да получите неговите ползи, можете да използвате следните прости, безопасни и евтини средства за защита и лечение на често срещани проблеми.

 

За суха кожа, ръце, лакти, колене

 

  • Внимателно се загряват няколко супени лъжици зехтин. Разтрийте го върху сухи ръце, лакти и колене, за да ги направите меки и гладки.
  • Можете да използвате зехтин и морска сол. Смесете 3 части зехтин и 2 части морска сол и търкайте. Най-добре е да използвате това под душа или във ваната.

 

За вашите сухи нокти и кожички

 

Вземете една много малка част от студено пресован зехтин и втрийте в ноктите и кожичките.

Той ще даде на ноктите ви естествен красив блясък и в същото време ще запази ноктите и кожичките меки и непокътнати. Най-добре да го използвате всяка вечер.

 

Грижа за косата

 

  • използвайте го за суха коса – маслиново масло може да се използва ефективно за регулиране на суха и изтощена коса.
  • лечение на пърхот – зехтинът прави чудеса за предотвратяване на пърхот.
  • Използвайте екстра чист зехтин и го втривайте в кожата на главата си. Оставете го в продължение на една нощ. Опитайте този лек за около 7 дни. Просто го измийте с помощта на редовните си шампоани.
  • лекува косопад – яденето на маслиново масло не е само от полза за вашето дългосрочно вътрешно здраве, но то също е чудесно за здравето на косата ви.
  • придава блясък – зехтинът е богат на мастни киселини, които проникват в кутикулата на косъма и помага за лечение на суха коса.

Ако искате мека и блестяща коса, просто сложете няколко капки зехтин в дланта си и търкайте. След това нанесете на косата си, започвайки от краищата. Това лечение е чудесно, ако просто търсите добър блясък.

 

Инфекции на ухото

 

Смесете 1 чаена лъжичка топъл зехтин и 4 капки сок от лук. Сложете 3 капки в засегнатото ухо и сложете памучен тампон. Правете това два пъти дневно, сутрин и вечер.

 

За зъбобол

 

Смесете няколко капки карамфилово масло със зехтин (1:3 съотношение). Просто нанесете сместа с помощта на памучен тампон върху зъба. Оставете го толкова дълго, колкото е необходимо, но болката трябва да се разсее доста бързо. Изплакнете устата, след като се почувства известно облекчение.

 

(Забележка: Това лекарство не трябва да се използва за деца, бременни жени и кърмачки.)

 

За кашлица

 

Варете 1/2 чаша зехтин, 1 чаша мед и сока от един лимон в продължение на 5 минути. След това, сместа се разбърква енергично в продължение на 2 минути. Взимайте по 1 чаена лъжичка на всеки 2 часа. Това е ефективно средство за спиране на суха, дразнеща кашлица.

 

За запек

 

Вземете 1 супена лъжица зехтин сутрин и 1 супена лъжица един час след хранене вечер.

 

За хъркане

 

Вземете 2 - 3 лъжици зехтин преди сън, тъй като това ще направи гърлото и мускулите по-гладки. С това хъркането се намалява и може евентуално да се елиминира след доста време, стига да се практикува редовно.

 

За болки и страдания

 

Затоплете малко зехтин и го втрийте в засегнатите райони. Добавете малко лют червен пипер и наистина ще стимулирате бързото зарастване на мускулите. Работи на артритни стави.

 

Свързани статии:

Тайните на зехтина и някои негови нетрадиционни приложения

Хляб натопен в зехтин, осигурява невероятни ползи за здравето

Проучвания показват, че зехтинът е от полза за сърцето и ума ни

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
8 храни, които не е нужно да купувате органични

8 храни, които не е нужно да купувате органични

Следваща статия
Силното слънце саботира имунната ни защита

Силното слънце саботира имунната ни защита

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар