Блог

Алкалните храни за вашата диета

Алкалните храни за вашата диета

Множество проучвания разкриват, че съвременният хранителен режим на един човек, който включва повишени количества животински протеини, захар и хидрогенирани мазнини, понижава pH на тялото и създава кисела среда. Една такава среда, обаче, създава опасността от дългосрочни проблеми със здравето. Киселата среда в тялото може да влоши хронични заболявания като артрит или фибромиалгия, както и осигурява среда за развитието на ракови клетки. Малки усилия в промяната на хранителния режим могат да обърнат ефектите от развитието на кисела среда и да я предотвратят. Надолу можете да прочетете повече за различните алкализиращи храни, които да изберете, за да запазите баланса на pH-то в тялото ви. 

 

Група 1: горски плодове, банани, авокадо, целина, фурми, френско грозде и чесън
Храните от тази група имат рН стойност от около 8, така че те са в състояние да повишат стойността на рН. Те също така насърчават здравето, защото са богати на антиоксиданти и правят естествената детоксикация на организма по-лесна.

 

Група 2: кайсии, ябълки и кълнове от люцерна
Тази група храни също има рН стойност от около 8 и в допълнение към това дава щедри количества фибри не само за да очисти организма, но и за подобряване на храносмилането и дори помощ при загуба на тегло. Храните богати на фибри са свързани с намаляване на риска от рак на дебелото черво.

 

Група 3: грозде, круши, ананас, маракуя, сливи
Тази група храни са дори по-алкализиращи и имат обща стойност на рН 8.5. Освен че са в състояние да понижат нивото на киселина в кръвта, тази група храни са богати на хранителни вещества като витамини A, B и C, антиоксиданти и съединения като L-карнитин, които помагат да се ускори обмяната на веществата и да се намали наднорменото тегло.

 

Група 4: Крес, аспержи и водорасли
Тази група също има рН стойност 8.5 и е много ефективнѝ при алкализиране на кръвта. В допълнение към това, тези храни са невероятно богати на минерали и водораслите в частност са голям източник на йод, който може да помогне за стимулиране на по-мудна щитовидна жлеза и балансиране на нейните хормони.

 

Група 5: лимони
Лимоните, с рН стойност 9, се считат за най-алкализиращата храната. Независимо от факта, че те съдържат големи количества лимонена киселина, високо съдържание на минерали има ефект на повишаване на рН на кръвта. Те също са чудесен източник на витамини А и С и антиоксиданти.

 

Така че помислете за включване на някои от храните, изброени по-горе в ежедневното си хранене, което ще осигури на организма поддържане на здравословен баланс на рН, за да се предпазите от рак и хронични възпалителни заболявания.

 

Свързани статии:

Симптоми, които алармират, че вашето тяло е прекалено "кисело"

Как да си направим алкална вода, която се бори с умора, храносмилателни проблеми и рак

Как да се храним ако ни мъчат камъни в бъбреците?

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Най-добрите супи и каши за вашето здраве тази зима

Най-добрите супи и каши за вашето здраве тази зима

Следваща статия
Съединение в спирулина - боец срещу рака на гърдата

Съединение в спирулина - боец срещу рака на гърдата

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар