Блог

Симптоми, които алармират, че вашето тяло е прекалено "кисело"

Симптоми, които алармират, че вашето тяло е прекалено "кисело"

Лошите хранителни навици са най-честата причина за киселинност, неправилното дъвчене на храната и не адекватния прием на вода също. Яденето на нездравословна храна и пикантни храни може да бъде причина за киселинност. Твърде бързото ядене и лошо настроение също предизвикват киселинност. Пушенето и употребата на алкохол са друи чести причини. Понякога тежката храна също може да създаде киселинност, както и пропускането на закуска и неяденето за дълго време.

 

Има три основни класификации на признаците и симптомите на тялото за киселинност. Те се класифицират по отношение на етапи.

 

Етап # 1
Ранен етап е, когато средата в тялото на човек е само малко кисела. Понякога това е поносимо и може да не прогресира до много по-сериозен етап, както и признаците и симптомите на киселинност.

 

Симптоми

Мукус в гърдите, ставни болки в ръцете и краката, които са студени, замаяност, киселини в стомаха, метален вкус в устата, урина, която мирише силно, хиперактивност и мускулна болка, умора, предменструално напрежение, акне, пристъпи на паника, диария, запек и главоболие.

 

Етап 2 #
Когато в ранния стадий киселиността не е спряна, тя може да доведе до следващия етап -междинен етап.

 

Симптоми

Подуване или възпаление, импотентност, херпес, мигрена, вирусни инфекции, екзема, псориазис, депресия, загуба на паметта, безсъние, бронхит, цистит, гъбични инфекции, синузит, астма и бактериални инфекции.

 

Етап # 3
Има някои случаи, при които по време на междинния етап на киселинност на тялото, не са взети мерки. Поради това, то води до по-сложен етап на киселинност, който се нарича „тежък“ етап.

 

Симптоми

Рак, склеродерма, шизофрения, туберкулоза, болест на Ходжкин, ревматоиден артрит, болест на Крон и множествена склероза.

 

Как естествено да се неутрализира киселата среда в тялото?

  • Пийте алкална вода. Тя съдържа важни минерали като калций и магнезий, които помагат да алкализират тялото ви. Изследванията показват, че алкалната вода може да намали костната загуба при пременопаузни жени.
  • Пийте една или две чаши органичен ябълков оцет с вода дневно. Смесете една до две супени лъжици оцет в 200 мл. вода.
  • Яжте алкални храни като повечето плодове и зеленчуци. Те поддържат рН на тялото .
  • Увеличете слюноотделянето. Проучванията показват, че повишено слюноотделяне може да неутрализира стомашната киселина. Можете да увеличите слюноотделяне чрез дъвка или смучене на бонбони. Просто се уверете, че те са без захар, за да се предотврати висок прием на калории.
  • Стресът допринася за киселиността. Медитация, йога, дълбоко дишане и дълги разходки са велики начини за справяне със стреса и намаляване нивата на киселини.
  • Упражнения в продължение на поне 30 минути от три до пет пъти седмично. Сред многото ползи, упражненията помагат и да противодействат на киселинността в тялото ни, потта е начин киселината да излезе от организма. Плюс това, помагат за алкализиране на кръвта и обогатяването ѝ с кислород.

 

Свързани статии:

Гастритът – стрес, бързо хранене и лоша екология

4 причини да отстраните млякото от диетата си

Ябълковият оцет – чудесен еликсир за здравето

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Домашна рецепта за облекчение на мигрена

Домашна рецепта за облекчение на мигрена

Следваща статия
Забраненият плод - 7 невероятни здравни ползи от дюлята

Забраненият плод - 7 невероятни здравни ползи от дюлята

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар