Блог

9 невероятни приложения на ябълковия оцет, които просто трябва да знаете

9 невероятни приложения на ябълковия оцет, които просто трябва да знаете

Напоследък кухнята все по-често се превръща в салон за красота. Дали ще премахваме торбички под очите с използвани пакетчета от чай или ще стягаме порите си с куркума – тези неконвенционални методи се оказват поне толкова добри (ако не и по-добри) от всички процедури, за които плащаме в салоните.

 

След като така или иначе на Doctiming.bg има много съвети за това как да използваме по нестандартен начин различни храни и подправки, решихме да питаме посетителите на сайта да споделят за какво използват един продукт, чието място традиционно е в кухнята – ябълковия оцет, (здравословните ползи от него вече разгледахме в Ябълковият оцет – чудесен еликсир за здравето). Ще се радваме да споделите своите открия по темата в коментарите под статията.

 

Ето 9 начина, чрез които трайно да включите ябълковия оцет в разкрасителните си процедури:

 

За блестяща и здрав коса: заместете шампоаните с неясен химичен състав с ябълков оцет. Можете първо да се измиете със сода (подробности вижте в статията Приложения на содата, за които може би не сте чували) и след това да нанесете ябълков оцет. Това ще направи косата ви по-блестяща, ще я поизправи и ще заздрави предпазния слой на косата – кутикулата.

 

Лосион за лице: хората, които страдат от псориазис, твърдят, че ябълковият оцет намалява възпаленията. Капнете няколко капки на къс памук и нанесете по лицето – това ще намали пъпките и несъвършенствата по кожата ви. Самата Скарлет Йохансон твърди, че ползва този метод!

 

Вода за уста: Смесете една чаша вода с две супени лъжици ябълков оцет и изплакнете устата си със сместа – сместа можете да запазите в стъклен буркан и да ползвате всекидневно. Този вид антисептик ще ви отърве от плаката по зъбите и ще премахне бактериите, които придават лош дъх. (За други методи вижте в Отървете се бързо и лесно от лошия дъх сега!)

 

Разтвор за вана: Следващият път когато си взимате вана сипете две чаши ябълков оцет във водата. Това ще помогне на организма да се отърве по-бързо от токсините, ще овлажни чудесно кожата ви ще ви придаде приятен тен.

 

Премахване на брадавици: Сложете памук, напоен с ябълков оцет, на брадавицата и стегнете с бинт. Спете с този компрес и махнете на сутринта. Ако правите това всяка вечер в продължение на една седмица ще започнете да виждате резултати. Внимание! Не пипайте брадавицата след като изсъхне – оставете да падне сама.

 

За уморени крака: Сложете половин чаша ябълков оцет в леген с вода и накиснете краката си. Това ще облекчи подувания и уморени крака. Този метод доказано дава резултат при бременни, атлети и любителки на токчета.

 

За след изгаряния на кожата: Ако сте прекалили със слънцето, облекчете кожата с плат, накиснат в ябълков оцет – освен че облекчава болката ще намали степента на белене впоследствие.

 

Против варикозни вени и старчески петна: Много жени твърдят, че пиенето на ябълков оцет с вода прави кожата им еластична и младолика. Ябълковият оцет помага и външно – ако имате признаци на стареене по кожата на лицето, петна или варикозни вени просто ги намажете преди лягане.

 

Дезодорант: Миризмата на самия ябълков оцет е доста силна и за много хора неприятна – тя обаче не може да се сравни с миризмата под мишниците – ако обаче намажете с ябълков оцет миризмите ще се неутрализират.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://eblogfa.com/
Предишна статия
Доц. д-р Мария Балабанова съветва как да дозираме слънчевите бани през лятото

Доц. д-р Мария Балабанова съветва как да дозираме слънчевите бани през лятото

Следваща статия
Шофьори на таксита вместо линейки?

Шофьори на таксита вместо линейки?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар