Блог

7 средства за справяне с лош дъх след ядене на чесън

7 средства за справяне с лош дъх след ядене на чесън

Има много добри причини да се готви с чесън. Не само, че чесънът добавя вкус и аромат на всяко ястие, но той предлага много ползи за здравето и е лесно да го включите в диетата си:

  • Суровият чесън има остър, пикантен вкус и е страхотен за салатни сосове, маринати за месо, риба, пиле или зеленчуци.
  • Вареният чесън има по-сладък вкус.
  • Масло с чесън за свежи и ароматни печени картофи.
  • Печеният чесън е сладък, с маслена текстура.
  • Опитайте чесън на пара.

 

Наред с всички положителни страни на чесъна, има един проблем – неприятният дъх, който остава след ядене на чесън. За щастие, ново проучване сочи, че определени храни могат да предложат лек. Прочетете, за да разберете какво да ядете в такива случаи.

 

Магданоз

 

Магданозът е най-доброто оръжие срещу дъх от чесън. Ето защо много рецепти, които включват чесън включват също и магданоз.

 

Ябълки, спанак, босилек

 

Такива, богати на феноли храни, ще помогнат при неприятен дъх след консумиране на чесън. Полифенолите (съединения, които действат като антиоксиданти) разграждат серните съединения в чесъна. За най-голяма полза, комбинирайте чесън и една от тези храни в едно и също ястие.

 

Лимонов сок

 

Това работи особено добре със счукан чесън. Киселината в лимоновия сок неутрализира ензима, произвеждан при смачкване на чесъна.

 

Мляко

 

Ново проучване показва, че млякото е може би дори по-ефективно при прогонването на дъха от чесън. Изследователите установили, че млякото предлага по-големи ефекти за намаляване на миризмата, отколкото други храни, като сливи, босилек, репей, патладжан и гъби.

 

Зелен чай

 

Пиенето на зелен чай преди или по време на хранене също може да смекчи чесновия дъх.

 

Свързани статии:

Сбогом на лошия дъх

Отървете се бързо и лесно от лошия дъх сега!

Причини за лош дъх и начини за справяне

Проучване установява, че жабуренето с олио може да лекува лош дъх

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Соколечение с магданоз

Соколечение с магданоз

Следваща статия
Лекарските грешки влизат в регистър

Лекарските грешки влизат в регистър

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар