Блог

Соколечение с магданоз

Соколечение с магданоз

Сок от китка магданоз подобрява кислородния обмен и поддържа функциите на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Укрепва кръвоносните съдове и е отлично средство за лечение на полово-отделителната система и заболявания на бъбреците. Оказва силно лечебен ефект при нефрит и албумин в урината.

 

Магданозът е един от най-силно действащите сокове. Затова никога не се пие самостоятелно повече от 50 гр. Добре е да се смесва със сок от моркови, салата, спанак или целина.

 

Ефективен е и при заболявания на очите – катаракта, конюктивит, офталмия. Дава още по-добри резултати смесен със сок от моркови, целина и цикория.

 

Сокът от магданоз, особено в смес със сок от моркови, цвекло и краставица нормализира менструацията, облекчава спазми, предизвикани от менструални смущения.

 

Когато се прилага този сок за лечебна цел е необходимо да се изключи от храната концентрирано нишесте, захар и месо.
Магданозът е една от най-добрите подправки за отслабване. 

 

Пресният магданоз е отличен източник на витамини К, С и А, съдържа и фолиева киселина (витамин В9).

 

Освен това е научно доказано, че магданозът понижава температурата, защото листата съдържат етерични масла. За да се прояви това му действие, трябва да се изяде голямо количество от него.

 

Растението помага за пречистването на организма от шлаки, благодарение на наличието на антиоксиданти, като флаваноиди, а това е първата стъпка към здравословното и правилно отслабване.

 

Отварата трябва да се използва продължително време, за да повлияе за свалянето на излишните килограми. На първо място това й свойство се дължи на диуретичния ефект, който тя притежава. Подразбира се, че организмът се освобождава от ненужното количество вода, чието натрупване може да се дължи на предменструален синдром, прекалено съдържание на сол в менюто или прием на някои лекарствени средства.

 

Отварата от магданоз за отслабване помага на тялото да се пречисти и да се освободи от излишната течност. Въпреки че тя се приема за мек диуретик, предварителната консултация със специалист преди използването й не би навредила.

 

Свързани статии:

Лечение с магданоз помага при редица болести

Магданозът пази от рак и подобрява функцията на бъбреците

Сок, който само за една седмица обръща хода на диабет тип 2

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Пет причини да ядете авокадо всеки ден

Пет причини да ядете авокадо всеки ден

Следваща статия
7 средства за справяне с лош дъх след ядене на чесън

7 средства за справяне с лош дъх след ядене на чесън

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар