Блог

6 най-добри напитки за убиване на раковите клетки

6 най-добри напитки за убиване на раковите клетки

 

Развиването на ракови клетки става все по-голям проблем. Някои типове рак са генетично заложени, но лошият начин на живот също може да се превърне в причина за развитието им. Поддържането на здравословно тегло, редовните упражнения, хранителен режим на растителна основа и други подобни дейности могат да защитят организма ни от сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак. 

 

Това, което ядем и пием, може да повлияе на здравето ни в дългосрочен план. Много напитки съдържат фитохимикали, които имат антитуморни, антиангиогенни и антиоксидантни свойства. Проучване от 2014 г. установи, че следните фитохимикали от приложените напитки са важни за нашето здраве.

 

 

Шест напитки, които са показали, че имат мощно действие срещу рака

 

 

Epigallocatechin (зелен чай): Сухите листа от зелен чай са съставени от 40 процента полифеноли като EGCG. Едно проучване от университета Пърдю установи, че EGCG предотвратява растежа на раковите клетки и в крайна сметка води до апоптоза.

 

 

Тритерпеноиди (цитрусови сокове): Витамин С в цитрусовите сокове или лимонов сок е алтернатива за лечение на рак. По-нататъшните изследвания също така посочват лимонени кори, поради способността им да унищожават злокачествените клетки при рак на гърдата, рак на дебелото черво и рак на белия дроб.

 

 

Ресвератол (червено вино): Ресвератол е полифенол, получен от грозде, плодове, фъстъци и други растения. Установено е, че той засяга всички три етапа на канцерогенеза чрез контролиране на клетъчното деление, растеж, апоптоза, възпаление, ангиогенеза и метастази.

 

 

Xanthohumol (бира): Изследвания от Центъра за изследване на рака в Германия установяват, че xanthohumol, намерен в бирата, блокира прекомерното действието на тестостерона и естрогена и помага за предотвратяване на освобождаването на протеин, PSA, който насърчава разпространението на рак на простатата.

 

 

Процианидин (шоколад): Шоколадът съдържа минерали, антиоксиданти и флавоноли. Проучванията показват, че тъмният шоколад може да намали риска от рак на белия дроб, простатата и рак на кожата.

 

 

Кофеин (кафе): Проучване през 2015 установи, че хората с етап 3 на рак на дебелото черво, които пият четири или повече чаши кафе на ден са имали 52% по-нисък риск от рецидив или смърт, свързана с рак.

 

 

Тези напитки трябва да се консумират в умерени количества и като част от здравословното хранене. Ако сте в процес на преход към диета на растителна основа, помислете внимателно върху вашите напитки. Вместо пиене на газирана или енергийна напитка, помислете за някои от изброените в списъка по-горе.

 

Свързани статии: 

 

Рецепта на руски знахари лекува успешно рак

 

Храни, които карат рака да „гладува”

 

Лекари изследват ефекта от лимон със сода - могъщата лечебна комбинация против рак

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Чудo на природата, чудо за вашето здраве

Чудo на природата, чудо за вашето здраве

Следваща статия
Как спите има значение за здравето ви

Как спите има значение за здравето ви

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар