Блог

Лекари изследват ефекта от лимон със сода - могъщата лечебна комбинация против рак

Лекари изследват ефекта от лимон със сода - могъщата лечебна комбинация против рак

Напоследък все повече се говори за ефекта на лимона със сода. Това явно не е останало незабелязано от научните кръгове и неотдавна д-р Марти Пагел от Центъра за рак към университета в Аризона решава да изпробва влиянието на комбинацията върху пациентки с рак на гърдата. За целта Национални здравен институт в САЩ му отпуска 2 милиона долара.

 

Тук трябва да отбележим, че различните лечения на рак дават различни резултати при отделните хора. Традиционните методи например дават добри резултати при едни и ужасни – при други. Същото в известна степен може да се каже и за натуралните методи на лечение – предимството там е, че ако не помагат те поне не вредят.

 

В допълнение степента на подобрение зависи много и от това какво е състоянието на организма в момента. Яде ли даденият човек незамърсена, органична храна? Пие ли достатъчно вода и доколко чиста е тя? Вярва ли с цялото си сърце, че това, което прави в момента, ще му помогне? Всички тези фактори са от изключително значение при прилагането на която и да е терапия.

 

Редица изследвания вече доказват ефекта от използването на лимон със сода за лечение на рак. Въпреки че те все още не са напълно завършени, ранните резултати от тях показват, че тази комбинация повлиява положително рака и неговите метастази.

 

Д-р Робърт Гилис и колегите му например вече са демонстрирали алкализиращия ефект на содата в областта на тумора при мишки с рак на гърдата. Те откриват, че по този начин се предотвратява допълнителното развитие на метастази.

 

Лимонът пък съдържа лимоноиди, които са показали нееднократно антиканцерогенните си свойства (Вижте още в статията Вода с лимон – започнете деня със здраве!). Той има и силен противомикробен ефект, изследван при проучване, което опитва да провери дали ракът всъщност не е вид гъбична инфекция. Лимонът, както и содата, балансират Ph на организма. Именно поради това тази комбинация има така силна и успява разруши раковите клетки без да застраши здравите. Това също е много основен момент, тъй като химиотерапията убива както раковите, така и здравите клетки.

 

Заедно лимонът и содата могат да ви излекуват от различни болести и да помогнат на организма да се изчисти от патогените, които го замърсяват – вижте също и Храните, които карат рака да „гладува”.

 

Ето и едно предложение как да приемате тази комбинация, която ще ви помогне да се изчистите дори и да не сте болни в момента: смесете половин чаена лъжичка сода с 250 мл. вода и сокът от половин лимон. Разбира се можете да намерите друга рецепта или сами да изобретите своя. Аз лично пия лимон със сода когато имам стомашни проблеми или съм отпаднал – винаги дава положителен резултат.

 

Още: Как да привлечем позитивна енергия в живота си

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: netbulvar.com
източник: http://pubs.acs.org
Предишна статия
Кой не обича бира?! 4 причини да я обикнете още повече

Кой не обича бира?! 4 причини да я обикнете още повече

Следваща статия
Старостта идва по-късно за британците – на 80 години

Старостта идва по-късно за британците – на 80 години

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар