Блог

5 научно доказани начини, които ви карат да изглеждате 10 години по-млади

5 научно доказани начини, които ви карат да изглеждате 10 години по-млади

Никой не може да се скрие от влиянието на времето върху здравето, възрастта и външния вид (без значение колко много се опитвате). Добрата страна обаче е, че има някои „тайни“, които могат да помогнат да се забави ефекта от процеса на стареене. Те не включват никакви скъпи анти-стареене кремове, пластични операции или „глътка от Светия Граал“. Вместо това, тези методи, за да изглеждате десет години по-млади, са напълно постижими и достъпни.

 

1. Откажете цигарите – това е лош навик

Научно доказано е, че пушенето причинява бръчки. Това се дължи на химикалите в цигарите, съчетани с акта на пушенето, създаващ молекули, които атакуват колагена и резултатът е увредена кожа, която ще доведе до появата на бръчки. Вашият най-добър вариант, за да се избегнат тези ненужни признаци на стареене, е да се откажате от пушенето напълно. Това може да бъде една много трудна задача, поради което много хора избират да преминат към електронни цигари. Ето някои натурални методи за отказване на цигарите тук.

 

2. Тренировки

Ако попитате всеки лекар какво можете да направите, за да изглеждате по-млади, има голяма вероятност те да ви посъветват да сте по-активни и да започнете да се упражнявате. Възможно е да има дни, в които ще ви се иска да си седите на дивана и да гледате любимите си телевизионни предавания, а не да посетите най-близкия фитнес, но трябва да сте мотивирани. Просто разходка или джогинг в парка е достатъчно, за да добавите повече цвят на лицето си и това ще ви помогне да отслабнете, което от своя страна ще ви направи да изглеждате и да се чувствате с години по-млади.

 

3. Пийте много вода

Водата е масивна част от нашето благосъстояние. Тя ни дава по-мека, по-ясна кожа и помага на кръвта да превозва хранителни вещества в организма. Ако се чудите колко е необходимата  вода, за да се поддържа здравословен начин на живот (и да изглеждате по-млади), НЗС съветва жените да пият по 1,6 литра вода на ден, а мъжете – около 2.0 литра на ден. Казано по-просто, осем чаши за жените и десет чаши за мъжете е повече от достатъчно. 

 

4. Защита от слънцето

Излагането на слънце е напълно здравословно и е необходимо. Въпреки това прекомерното излагане на слънце може да доведе до слънчеви петна (сигурен признак на стареене) и дори да увеличи риска от рак на кожата. За да се избегне това и да намалите риска от вредното въздействие на слънцето трябва да се грижим за кожата си. Според BBC News, „анти-ейдж продукт с най-силната научна подкрепа е просто слънцезащитен крем.“ Д-р Тамара Грифитс от Британската фондация по кожата, казва пред Би Би Си „има научни доказателства, че излагането на слънце е причина за много от промените, които свързваме със старостта, като груби бръчки и нездрава текстура. „Поради това, с помощта на добър слънцезащитен крем ще запазите кожата си десетилетие по-млада. Тук  може да разберете как да си направите собствен слънцезащитен крем.

 

5. Намаляване на стреса

Високите нива на стрес често могат да доведат до допълнителни здравни проблеми, като същевременно ви правят да изглеждате много по-възрастни. Стресът води до чувство на умора и слабост, черти, които често се разкриват чрез лицата ни. Huffington Post посочва, че „някои добавки като рибено масло, селен, витамин С, витамин Е и воденето на активен социален живот ще помогнат за прекъсване на цикъла на стреса „.


 

Свързани статии:

Хранителен режим за "вечна младост"

10 правила за вечната красота и младост на всяка жена

3 тибетски рецепти за здраве и младост

15 правила от Изтока - за здраве и дълголетие

Симптоми и признаци на хроничен стрес

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Какво количество формалдехид имате в дома си?

Какво количество формалдехид имате в дома си?

Следваща статия
8 начина да подтиснем глада

8 начина да подтиснем глада

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар