Блог

10 храни, които произвеждат храносмилателни ензими и естествено лекуват панкреатичната система

10 храни, които произвеждат храносмилателни ензими и естествено лекуват панкреатичната система

Панкреасът е малък орган, който играе важна роля в производството на храносмилателни сокове в ендокринния процес и също така произвежда храносмилателни хормони в тялото ни. Най-важната функция на панкреаса е да произвежда ензими за храносмилането. Панкреасът разгражда протеините, мазнините и нишестето, които след това да могат да се абсорбират от организма по-лесно. Необходимо е също така да се произвежда инсулин, който контролира нивото на кръвната захар в тялото ни, тъй като без инсулин може да създадат много здравословен проблем и да се чувстваме уморени през цялото време. Тъй като се намира дълбоко между другите органи, е много важно да се запази панкреасът здрав, като се ядат здравословни храни.

 

10 храни които произвеждат храносмилателни ензими и лекуват панкреатичната система

 

Лук

Лукът има страхотни противоракови свойства, защото съдържа флавоноиди. Лукът не само добавя вкус, но също така има мощни хранителни вещества за поддържане на панкреаса здрав.

 

Броколи

Броколи и други кръстоцветни зеленчуци като карфиол и брюкселско зеле съдържат противоракови средство, което може да помогне за предотвратяване на рак.

 

Гъби

Гъбите са не само вкусна, но и магическа храна. Според проучване, така наречените Cocos гъби, намерени предимно в Азия, блокират ММР ген, който е свързан с причина за рак на панкреаса.

 

Чесън

Чесънът има противовъзпалителни и антибактериални свойства, като в резултат на това се използва като естествен лек за много болести. Той има и някои хранителни вещества, от които ще се възползва и панкреасът. Чесънът има противоракови свойства, които се използват в естественото лечение на няколко вида рак, включително рак на панкреаса!

 

Куркума

Куркумата също притежава качества за борба с рака, които могат да я направят ефективна срещу много видове рак, включително рак на панкреаса. Установено е, че куркумата има съединение, което идентифицира потенциалните ракови клетки и ги унищожава, без да уврежда здравите клетки.

 

Лимон

Киселите плодове, като лимони, освобождават жизненоважни храносмилателни ензими от панкреаса и лекуват панкреаса естествено.

 

Боровинки и череши

Те са с високо съдържание на антиоксиданти, те са най-добрият избор при лечение на панкреаса и заздравяването на увредени клетки.

 

Кисело мляко

Ние знаем, че киселото мляко съдържа милиарди пробиотици. То има способността да подобри храносмилането, да подържа имунната система здрава и да стимулира естествената способност на организма да се самоизлекува. То помага  на панкреаса в храносмилането и пробиотиците от него също спомагат за поддържане на органа здрав.

 

Женско биле

Коренът от женско биле е чудесно лечение за много проблеми с панкреаса. Изследване показва, че този корен има противовъзпалително съединение, което намалява болката и отока в резултат на панкреатит.

 

Спанак

Чрез консумацията на високи нива на желязо и витамин B, можете да намалите възпалението на панкреаса. Спанакът съдържа и двете хранителни вещества и то високи нива, за да се излекува панкреатичната система.

 

Свързани статии:

4 богати на ензими храни, които могат значително да подобрят храносмилането

Пет ежедневни билки за лошо храносмилане

4 прости навици по време на хранене, които могат да подобрят храносмилането

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Домашни ефикасни средства срещу повръщане

Домашни ефикасни средства срещу повръщане

Следваща статия
Кои билки свалят кръвната захар? (10 народни рецепти)

Кои билки свалят кръвната захар? (10 народни рецепти)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар