Блог

Домашни ефикасни средства срещу повръщане

Домашни ефикасни средства срещу повръщане

Неприятното повръщане може да бъде симптом на малария, скарлатина, грип, при консумация на застояла храна. То може да се причини от някои лекарства, ако имате стомашни заболявания. Такива са язви, гастрити, колити, стенен пилор, при рак на стомаха, болна жлъчка, бъбреци, инфаркт. Повръщането често съпътства тези болести. Ако се спука кръвоносен съд на хранопровода също се получава повръщане на кръв, което е застрашаващо за живота. В такива случаи трябва спешна лекарска помощ. До идването й, болният трябва да бъде поставен на легло.

 

Домашни лекове за повръщане

Мента. Използвайте билката като отвара. Сложете 40 г от нея и добавете 20 г кори от лимон, предварително настъргани в 1 л вода. Поставете ги на котлона да заврат и ги дръжте върху него докато водата изври наполовина. Свалете отварата от котлона и изчакайте да изстине. Прецедете я и след изстиването й пийте по 1 чашка за кафе, 3 пъти през деня, преди всяко хранене.

 

Сварете си оризова вода. Тя е добро и лесно изпълнимо домашно средство против повръщане и за други проблеми. Сложете в кухненски съд за варене половин чаена чаша ориз и още толкова вода. Оризът трябва да ври десетина минути. След изстиването на отварата, може да я пиете.

 

Запарка от чубрица. Тя също е добре известна на билкарите като полезна за повръщане. Сложете 2 супени лъжици изсушена чубрица в 400 мл вряла вода. Изчакайте да кисне за един час. Прецедете и пийте тази доза за 3 пъти през деня преди хранене. Чубрицата помага за понижаване на високото кръвно налягане.

 

Свързани статии:

7 доказани медицински ползи на тетрахидроканабинол (THC)

Ментата успешно заменя кафето

Ползвайте джинджифил за отслабване

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Цариградското грозде съдържа 20 пъти повече витамин C от портокаловия сок

Цариградското грозде съдържа 20 пъти повече витамин C от портокаловия сок

Следваща статия
10 храни, които произвеждат храносмилателни ензими и естествено лекуват панкреатичната система

10 храни, които произвеждат храносмилателни ензими и естествено лекуват панкреатичната система

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар