Чудодейните кайсиеви ядки съдържат едно специално вещество, което държи рака далеч от тялото ни. Става въпрос за лечебният амигдалин или познат още като витамин В17, който е най-мощното средство, което унищожава раковите клетки и не позволява в здравите да се развива рак. За първи път веществото е открито в семената на горчивия бадем, а по-късно е установено, че се съдържа и в голяма част от плодовете и техните ядки. Особено големи количества от него има в полезните пресни кайсиеви ядки.
Смята се, че съдържащия се в чудодейния амигдалин цианиден компонент уврежда и унищожава раковите клетки. Пречистената форма на витамин В17, известна като лаетрил, се прилага под формата на инжекции или капсули за лечение. За момента това вещество е забранено за употреба в САЩ, заради необходимостта от допълнителни изследвания, които да потвърдят неговата ефикасност.
Доказан факт обаче е, че при народите, които се хранят с храни, богати на амигдалин, ракът е почти непознато заболяване. По нашите ширини най-голямо количество от лечебният виамин В17 се намира в пресните кайсиеви ядки.
Според биохимикът д-р Ернст Кребс-младши ракът е по-скоро е болест на витаминен дефицит, предизвикан от недостиг на ценни хранителни компоненти в менюто на съвременния човек. Още през 50-те години на миналия век той открива, че витамин В17 или познатия амигдалин е безвреден за хората.
Други ползи, които се приписват на чудодейния амигдалин включват намаляване на артритните болки, понижаване на кръвното налягане и тонизиране на организма.
В най-висока концентрация амигдалин се съдържа в ядките на горчивия бадем, на пресните кайсиеви ядки, в костилките на вишните и прасковите.
Други източници на ценното вещество са кашуто, ядките от сливи, захарната тръстика, дюлите, зелето, семената от ябълки, малините, къпините, просото, ечемика, кафявия ориз. Покълналите бобови култури, леща и люцерна също са отлични източници на витамин В17.
За да си осигурите оптималното количество амигдалин на организма, е достатъчно да изядете една шепичка пресни кайсиеви ядки дневно.
Свързани статии:
Кайсиевите ядки лекуват рак, вталяват и разкрасяват
Витамин Б17 – за живот без рак!
Многобройните лечебни качества на кайсиите
Автор: lechitel.net
Коментари