Блог

Чудодейните кайсиеви ядки – мощно средство срещу рак

Чудодейните кайсиеви ядки – мощно средство срещу рак

Чудодейните кайсиеви ядки съдържат едно специално вещество, което държи рака далеч от тялото ни. Става въпрос за лечебният амигдалин или познат още като витамин В17, който е най-мощното средство, което унищожава раковите клетки и не позволява в здравите да се развива рак. За първи път веществото е открито в семената на горчивия бадем, а по-късно е установено, че се съдържа и в голяма част от плодовете и техните ядки. Особено големи количества от него има в полезните пресни кайсиеви ядки.

 

Смята се, че съдържащия се в чудодейния амигдалин цианиден компонент уврежда и унищожава раковите клетки. Пречистената форма на витамин В17, известна като лаетрил, се прилага под формата на инжекции или капсули за лечение. За момента това вещество е забранено за употреба в САЩ, заради необходимостта от допълнителни изследвания, които да потвърдят неговата ефикасност.

 

Доказан факт обаче е, че при народите, които се хранят с храни, богати на амигдалин, ракът е почти непознато заболяване. По нашите ширини най-голямо количество от лечебният виамин В17 се намира в пресните кайсиеви ядки.
Според биохимикът д-р Ернст Кребс-младши ракът е по-скоро е болест на витаминен дефицит, предизвикан от недостиг на ценни хранителни компоненти в менюто на съвременния човек. Още през 50-те години на миналия век той открива, че витамин В17 или познатия амигдалин е безвреден за хората.

 

Други ползи, които се приписват на чудодейния амигдалин включват намаляване на артритните болки, понижаване на кръвното налягане и тонизиране на организма.

 

В най-висока концентрация амигдалин се съдържа в ядките на горчивия бадем, на пресните кайсиеви ядки, в костилките на вишните и прасковите.

 

Други източници на ценното вещество са кашуто, ядките от сливи, захарната тръстика, дюлите, зелето, семената от ябълки, малините, къпините, просото, ечемика, кафявия ориз. Покълналите бобови култури, леща и люцерна също са отлични източници на витамин В17.

 

За да си осигурите оптималното количество амигдалин на организма, е достатъчно да изядете една шепичка пресни кайсиеви ядки дневно.

 

Свързани статии:

Кайсиевите ядки лекуват рак, вталяват и разкрасяват

Витамин Б17 – за живот без рак!

Многобройните лечебни качества на кайсиите

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Правилно ли хапваме на работното място?

Правилно ли хапваме на работното място?

Следваща статия
Комарите предпочитат хора с определен ген

Комарите предпочитат хора с определен ген

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар