Блог

Чай от корен на глухарче: детокс на черния дроб, предотвратяване на уринарни инфекции, унищожаване на ракови клетки и още

Чай от корен на глухарче: детокс на черния дроб, предотвратяване на уринарни  инфекции, унищожаване на ракови клетки и още

Чай от корен на глухарче е бил използван за медицински цели от индианците в продължение на стотици години. Той е с високо съдържание на витамини A, B, C и D и минерали желязо, калий и цинк. Всички билкови чайове може да подкрепят вашето общо здраве и жизненост. Въпреки това чудили ли сте се, кой билков чай е с едно от най-високите нива на антиоксиданти, висш тоник за черния дроб и лек за храносмилателни разстройства като запек и диария?

 

Убиване на раковите клетки

Чай от глухарче така действа на раковите клетки, че те се разлагат до 48 часа. Учените са открили, че корен от глухарче действа по-добре от химиотерапия, тъй като „убива“ напълно само клетките, които са заразени с рак. Университет в Уиндзор, Канада е направил първоначално изследване в Катедрата по химия и биохимия и резултатите дали нова надежда за пациенти с рак. Установено е, че коренът от глухарче е ефективен “ убива клетките, заразени с рак без неблагоприятни ефекти върху други клетки в тялото.“

 

Детоксикация на черния дроб

Чай от корен от глухарче е използван в традиционната китайска и индианска медицина в продължение на векове. Сега, дори и известният Д-р Оз е скочил на борда, като препоръчва чай от глухарче като част от неговото 48-часово прочистване, за помагане на освобождаване на чернодробни токсини, докато спите. Коренът от глухарче дълго е бил наричан „чернодробен тоник“ в народната медицина. Предварителни изследвания показват, че това се дължи отчасти на способността му да увеличава потока на жлъчката. Няма конкретни констатации  как това, в крайна сметка, засяга здравето на черния дроб, но натуропатите вярват, че чай от корен на глухарче може да помогне за детоксикация на черния дроб, проблеми с кожата и очите, и облекчаване на симптомите на заболяване на черния дроб.

 

Предотвратява инфекции на пикочните пътища (UTI)

Чай от глухарче може да помогне за предотвратяване инфекции на пикочните пътища, както и нарушения на пикочния мехур, бъбречни проблеми и дори кисти върху репродуктивните органи.

 

Специфична комбинация от корен от глухарче и екстракти от листа на мечо грозде се приема през устата и помага за намаляване броя на инфекции на пикочните пътища при жените. В тази комбинация, мечото грозде убива бактериите, а глухарчето увеличава потока на урината и се бори с инфекцията.

 

Други ползи за здравето

 

Антиоксидант

Счита се, че чаят от глухарче има антиоксидантни способности, което означава, че пиенето му може да има ползи за антистареене и помага на тялото да избегне увреждане на клетките от свободните радикали. Това може да помогне за предотвратяване или забавяне на състояния като катаракта.

 

Бори се с диабет

Чай или сок от глухаче може да помогне на хората с диабет чрез стимулиране  производството на инсулин от панкреаса и поддържане ниски нива на кръвната захар. Ако вашият панкреас не произвежда достатъчно инсулин или ако клетките ви не могат правилно да обработват инсулина, то води до диабет. Тъй като глюкозата не се използва правилно, се натрупва в кръвта и води до високи нива на кръвната захар.

 

Помощник за храносмилането

Като леко слабително, чаят от глухарче подпомага храносмилането, като същевременно стимулира апетита. Най-доброто време за консумация е през вечерните часове. Преди сън или скоро след вечеря е подходящо време да се насладите на чаша топъл чай от корен на глухарче. Също така е полезен при газ и подуване на корема.

 

Рецепта за чай от корен на глухарче

 

Съставки:

  • 1 супена лъжица печен корен от глухарче
  • 1/2 чаена лъжичка смлян, пресен джинджифил
  • 1 семе кардамон
  • 350 грама вода
  • мед или захар на вкус

 

Комбинирайте всички съставки с изключение на меда и кипнете. Варенето продължава пет до десет минути. Прецедете, добавете мед и сервирайте.

 

Свързани статии:

Проста рецепта с олио от глухарче за облекчаване на болки в ставите

Страхотен тоник за черния дроб – глухарче, моркови и краставици

Глухарче за здрава жлъчка и черен дроб

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
8 шокиращи знака, че може да имате глутенова чувствителност

8 шокиращи знака, че може да имате глутенова чувствителност

Следваща статия
11 необичайни начини за повторна употреба на бананови обелки

11 необичайни начини за повторна употреба на бананови обелки

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар