Блог

Храните, които причиняват бръчки

Храните, които причиняват бръчки

Всеки иска да бъде млад, колкото се може по-дълго. Искаме да отложим момента на появата на първите бръчки по кожата. И правим какви ли не процедури, маски и какво ли още не, за да отдалечим във времето този процес. Истината обаче е, че трябва много добре да се замислим и вгледаме в това, което поглъщаме.

 

С много голяма част от нашите навици помагаме на процеса на стареене да настъпи по-бързо. За някои от тези навици вече сме наясно, но за други дори нямаме представа. Сега ще споменем някой от най-големите вредители на еластичната, млада и сияйна кожа:

 

На първо място това е никотинът. Просто няма начин той да не се отрази първо на свежестта, а след това и на цвета на кожата – тя пожълтява и придобива неприятен и болнав вид. Тютюнопушенето е вредно за всяка част от нашето тяло. Този неприятен навик изсушава кожата много повече от другите фактори. Спрете цигарите и сами ще забележите, че за няколко седмици видът ви става по-свеж.

 

Стресът е другият проблем, който ни заобикаля и едновременно с това пречи на всичко около нас и най-вече на самите нас. Тук е излишно да се споменава дори, че в днешно време голяма част от болестите са причинени от него, сбръчканата кожа също не прави изключение. Мнението на специалисти дерматолози е, че стресът ускорява значително стареенето и може без съмнение да влоши на пръв поглед дребен кожен проблем. Трябва да се научим да не правим чак толкова много гримаси и да пестим нервите си, защото това ще ни даде възможност да запазим красотата си по-дълго време.

 

Захарта и сладките неща. Оказва се, че сладките неща, които много от нас обичат да похапват са вредни не само за линията на фигурата ни, а и за вида на кожата.

 

Рафинираните въглехидрати водят до по-малка еластичност на кожата. Специалисти в областта твърдят, че ако похапваме повече храни-въглехидрати, които са с по-нисък гликемичен индекс, вместо сладки неща, организмът ще ги усвоява доста по-бавно и това значително ще ограничи загубата на еластина и колаген.

 

Ето и още някой храни и напитки, които имат свойството да ни състаряват и могат да прибавят години към нашите, правейки ни да изглеждаме не толкова привлекателни.

 

Сол – тя е главният отговорник за високото кръвно налягане, а това вреди на кожата, като засяга колагена. Приемайки сол трябва да знаем, че тя е виновна и за подпухването на очите, а това ни прави да изглеждаме уморени.

 

Кафе – то не само вреди на белия цвят на зъбите. То дехидратира тялото, и е виновник за появата на бръчките около очите. Кожата започва да изглежда стара и уморена.

 

Алкохол – той също е една от напитките, които изсмукват водата от клетките, което също води до това да изглеждаме подпухнали и стари.

 

Червено месо – то втвърдява кръвоносните съдове и води до преждевременното сбръчкване на кожата.
Лютите храни – някой хора обичат много лютите храни, но не знаят, че те са противопоказни за красотата и свежестта на кожата.

 

Колбаси – сулфитите в тези месни деликатеси ни състаряват. А и в днешно време не може да сме сигурни какво има в тях. За тях се смята, че са причинители на възпаления и че могат да са причина за ненормалното порозовяване на кожата.

 

Трансмазнини – най-вече се намират в преработените храни, маргарина и още много други. Естествено, когато попадат в тялото ни почти всекидневно те и ни състаряват.

 

Свързани статии:

Хитрини за предпазване от бръчки, които ще ви изненадат

Какво показва лицето за здравето ви според Аюрведа

30 неща, които трябва да престанеш да правиш след 30

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия

Какво е параноидно личностно разстройство и какво го причинява?

Следваща статия

При хеморагичен цистит непременно потърсете лекар

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар