Блог

Какво показва лицето за здравето ви според Аюрведа

Какво показва лицето за здравето ви според Аюрведа

Древното изкуство за картографиране на лицето може ви каже много за състоянието на тялото, ума и емоциите. Според Аюрведа, индийската традиция за лечение, линиите и бръчките на лицето също така са отворена книга за здравето на човека. Ето как се разчитат:


 

  1. Хоризонтални линии на челото – тези линии са известни като "Тревожи линии”. Те биха могли също така да бъде признак на повишен прием на захар или мазнини.


 

  1. Дясна вертикална линия между веждите – тази линия може да показва слаб черен дроб. Отркийте 4 храни за прочистване на черния дроб.


 

  1. Лява вертикална линия между веждите – тази линия може да показва слаб далак.


 

  1. Дълбока хоризонтална бръчка в горната част на носа – това би могло да означава, че сте склонни към алергии, или че имате ниско либидо.


 

  1. Пачи крака – тези малки линии покрай външните ъгли на очите може да са признак на слабо зрение, които ви кара да присвивате очи като при ярка светлина. Те биха могли също така да сочат слаб черен дроб. Знаете ли формулата 4х20 срещу уморени очи?


 

  1. Торбички или тъмни кръгове под очите – торбички под очите са знак за задържане на вода и може да показват проблеми с бъбреците. Тъмните кръгове могат да сочат лоша циркулация.


 

  1. Нежна площ в средата на бузата – това може да бъде признак на възпалени синуси, но също може да сигнализират за проблеми с храносмилането.


 

  1. Червен връх на носа – освен акне в тази област, това може да сигнализира за сърдечни проблеми; може би сърцето се преуморява. Открийте 5 изненадващи признака за проблеми със сърцето


 

  1. Дълбока вертикална линия покрай ъглите на устата – това може да е сигнал за слабости в репродуктивната ви система.


 

  1. Изразени линии на смеха – освен за добро настроение и много смях, тези могат да бъдат признак на панкреатични проблеми или диабет.


 

  1. Вертикални линии над горната устна – Пушите ли? Тези линии често са в резултат на тютюнопушенето. Те могат също така показва липса на сексуална активност.


 

  1. Петна по устните:


Белезникава обезцветяване – това може да бъде признак на паразити в дебелото черво.


Синьо-лилаво оцветяване - това може да е сигнал лоша циркулация, може би се дължи на запек.


Тъмни петна – отново могат да посочат проблемите на дебелото черво.
Какво е нужно да знаем за ходенето по голямата нужда


 

  1. Двойна брадичка – често се дължи на наднормено тегло, но може да покаже слаба функция на щитовидната жлеза.


 

  1. Пръстен около ириса - това обезцветяване около ириса на окото може да покаже висок холестерол. Как да контролираме нивото на холестерола в кръвта без лекарства


 


 

  1. Видима темпорална вена ( двете страни на челото) – това може да покаже високо кръвно налягане, което може да бъде резултат от гняв или безпокойство.

  2. Дълбока бразда по брадичката – тази линия може да показва тъга или неудовлетвореност. Това може също да покаже силно сексуално влечение.


 

Също така може да разделите лицето на три секции – чело; нос и бузи; уста, брадичка и шия. Аюрведа смята, че всички линии и козметични дефекти (акне и т.н.) на челото показват проблеми с дебелото черво и могат да сигнализират за тревожност, страх или притеснение. По същия начин, всичко на носа и бузите показва проблеми с тънките черва, както и чувства като гняв, ревност или неудовлетвореност. И на последно място – всички видими проблеми на устата, брадичката и шията са свързани със здравето в гърдите и стомаха. Те също могат да сигнализират мъка и депресия.


 

Това въведение в основите на четене на лицето според Аюрведа може да ви помогне да разчитате сигналите, които вътрешните органи ви изпращат чрез кожата. Въпреки това, както при всички медицински проблеми, трябва да получите становище на лекар. Това е само една обща насока за преглед.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.huffingtonpost.com
Предишна статия
Проф. Чирков: На България не й трябват повече от 70 депутати

Проф. Чирков: На България не й трябват повече от 70 депутати

Следваща статия
Десислава Раянова: Държавата нехае за хората с увреждания

Десислава Раянова: Държавата нехае за хората с увреждания

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар