Блог

С кокосово масло срещу диабет, Алцхаймер и наднормено тегло

С кокосово масло срещу диабет, Алцхаймер и наднормено тегло

Полезното и много приятно на вкус кокосово масло е било използвано в тропическите области в продължение на хиляди години. Изследванията, направени върху местните диети, които се основават на здравословния продукт, показват, че тези групи от населението като цяло са в добро здраве и не страдат от съвременните болести на западните държави. Затова и Западът от няколко години лудна по продуктите, които се добиват от кокосовия орех – маслото, олиото и кокосовата вода.

 

Изумителните качества на чудодейното кокосово масло са много. Едно от най-големите му достижения, според последни изследвания е, че то повлиява много добре хората, страдащи от Алцхаймер. Някои дори съобщават за преодоляване на болестта, която в съвременната медицина се счита като форма на диабет тип 3. Кокосовото масло в продължение на години дава изключително положителни резултати за хора, болни от диабет тип 1 и 2.

 

Полезното масло се използва и за отслабване, защото повишава метаболизма и повишава телесната температура. Ограничаването на въглехидратите и увеличаване на кокосово масло в храната гарантира загубата на тегло, казват учените.

 

Според тях също модифицираното с ензими кокосово масло атакува стрептококовите бактерии, които са основна причина за гниенето на зъбите и появата на кариеси.

 

Естествено наситените мазнини в чистото кокосово масло имат редица здравословни ефекти като поддържане на имунната система, на щитовидната жлеза и подобряване на състоянието на кожата като видимо я подмладяват. Освен за кожата, природният продукт е много полезен за косата – тя става по-здрава, еластична и лъскава.

 

Почти половината от мазнините в кокосовото масло са от много рядък тип, наричан лауринова киселина. Това е съставка, която в организма се превръща в монолаурин, които противодействат на вирусите и бактериите.

 

Свързани статии:

Как да си направим кокосово масло?

Удивителните здравословни качества на кокосовото масло

Кокосовото масло може да намали раковите клетки?

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Веганството - индустрия за милиарди

Веганството - индустрия за милиарди

Следваща статия
Кориандър – мощен антиоксидант, пречиства организма

Кориандър – мощен антиоксидант, пречиства организма

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар