Полезното и много приятно на вкус кокосово масло е било използвано в тропическите области в продължение на хиляди години. Изследванията, направени върху местните диети, които се основават на здравословния продукт, показват, че тези групи от населението като цяло са в добро здраве и не страдат от съвременните болести на западните държави. Затова и Западът от няколко години лудна по продуктите, които се добиват от кокосовия орех – маслото, олиото и кокосовата вода.
Изумителните качества на чудодейното кокосово масло са много. Едно от най-големите му достижения, според последни изследвания е, че то повлиява много добре хората, страдащи от Алцхаймер. Някои дори съобщават за преодоляване на болестта, която в съвременната медицина се счита като форма на диабет тип 3. Кокосовото масло в продължение на години дава изключително положителни резултати за хора, болни от диабет тип 1 и 2.
Полезното масло се използва и за отслабване, защото повишава метаболизма и повишава телесната температура. Ограничаването на въглехидратите и увеличаване на кокосово масло в храната гарантира загубата на тегло, казват учените.
Според тях също модифицираното с ензими кокосово масло атакува стрептококовите бактерии, които са основна причина за гниенето на зъбите и появата на кариеси.
Естествено наситените мазнини в чистото кокосово масло имат редица здравословни ефекти като поддържане на имунната система, на щитовидната жлеза и подобряване на състоянието на кожата като видимо я подмладяват. Освен за кожата, природният продукт е много полезен за косата – тя става по-здрава, еластична и лъскава.
Почти половината от мазнините в кокосовото масло са от много рядък тип, наричан лауринова киселина. Това е съставка, която в организма се превръща в монолаурин, които противодействат на вирусите и бактериите.
Свързани статии:
Как да си направим кокосово масло?
Удивителните здравословни качества на кокосовото масло
Кокосовото масло може да намали раковите клетки?
Източник: Лечител.net
Коментари