Блог

С канела сваляте кръвната захар и кръвното

С канела сваляте кръвната захар и кръвното

Хора, които имат висока кръвна захар или пък страдат от високо кръвно налягане могат да контролират тези неприятни състояния, ако всеки ден употребяват по половин чаена лъжичка канела. Имате избор – може сутришното кафе да подправите с половин лъжичка от прекрасната и ароматна канела, или пък да я хапнете с чаша кисело мляко на вечеря. Каквото и да направите, знайте, че ароматната канела е насреща и помага. Тя успява да регулира кръвната захар и кръвното налягане при хора, които са в начална форма на диабет или хипертония.

 

 

Разбира се, когато ползвате лечебният кафяв прашец, е добре да избирате от истинската цейлонска канела, която има много по-малко кумарин в себе си, за разлика от китайската, която се среща много по-често и е по-евтина.

 

Според последни изследвания ароматната канела има способност да предпазва и дори да лекува десетки болести. Тя има силно антибактериално действие и пази от грип. Профилактично обаче трябва да приемате по половин чаена лъжичка канела всеки ден, за да се предпазите. Ако усетите първите симптоми на настинка, един чай с канела ще ви сгрее и ще дезинфекцира горните дихателни пътища.

 

Полезната канела ускорява метаболизма и топи излишните калории, което я прави неотменна част от диетите.

 

Препоръчителната здравословна дневна доза е максимум половин чаена лъжичка дневно. В тези количества тя помага при високи холестерол и кръвна захар, лош дъх, гъбички, киселини и др. Канелата стимулира инсулиновите рецептори, те реагират по-добре на инсулина и така балансира кръвната захар. По този начин напрежението върху панкреаса намалява, метаболизмът се подобрява и възпаленията се ограничават. В същото време ароматът на прекрасната канела подобрява паметта и засилва концентрацията.

 

Свързани статии:

Рецепта чудо за сваляне на високо кръвно налягане

Рецепта за високо кръвно на проф. Мермерски

Рецептите на Ванга и Дънов за лечение на диабет и високо кръвно

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
8 сладки причини да се ядат сладки картофи

8 сладки причини да се ядат сладки картофи

Следваща статия
Отървете се от миризмата на тялото по естествен начин чрез преодоляване на източника

Отървете се от миризмата на тялото по естествен начин чрез преодоляване на източника

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар