Великите лечители на България Ванга и Петър Дънов са ни дали най-добрите натурални методи за лечение, доказали своята ефикасност във вековете. Техните златни билкови рецепти церят и най-страшните заболявания. Вижте какво са предписвали големите лечители при диабет и високо кръвно :
Ванга сваля захарта с праз и индрише
• Четири глави праз се нарязват на малки парчета. Поставят се в буркан и се заливат с 2 л. бяло вино. След 15 дни се прецежда. Пие се по 1 малка ч.ч., 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.
• Шест листа индрише се варят в 500 мл. вода, докато изври наполовина. Приема се 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.
• Три с.л. листа от черна боровинка се заливат с 600 мл. гореща вода. Сместа престоява 4 часа и след това се прецежда. Приемат се по 200 мл. 3 пъти на ден.
• Четири с.л. боровинки се заливат с 2 л. хладка вода и се варят, докато водата изври наполовина. Отвара да се пие по 1 чаша 3 пъти дневно.
• Прави се смес от равни количества (около 10 г.) корени от глухарче, девесил, цикория, репей и билката лечебен жаблек. Сваряват се и се прецеждат, отварата да се приема охладена. Студени настойки от тези билки помагат да се нормализира нивото на захар в кръвта.
• Всяка сутрин и вечер да се взема по 1 ч.ч. кисело мляко, смесена със сока от един лимон, в продължение на 20 дни.
• Десет грама имел се накисват за една нощ в хладка вода. На сутринта се прецеждат и сместа се приема всеки ден до подобряване на състоянието.
Дънов препоръчва отвари от горски плодове
• Смесват се 40 г. глухарче, по 20 г. жаблек, коприва, черна боровинка, бяла черница и бобови шушулки, 100 г. малина и жълт кантарион. От сместа се вземат 2 с.л. и се заливат с 800 мл. вода. Варят се 5 минути, прецеждат се и се пият по 150 мл, преди хранене, 3 пъти на ден.
• Прави се отвара от 40 г листа на черница. Тя намалява нивото на захарта в кръвта и помага за фиксирането на гликозата в тъканите, но трябва да се приема поне 3 седмици, по 2 пъти дневно на гладно.
• Прави се запарка от 1 с.л. плод от касис, 1 с.л. шипки и 2 ч.ч. вряла вода в плътно затварящ се съд. Плодът се оставя да кисне в течността до изстудяването на сместа. Готовият чай се прецежда през марля и се пие 3 пъти на ден.
• Препоръчва се на болния да консумира предимно прясно зеле, възможно най-често и без да е преминало термична обработка. Соковете в него повлияват благоприятно развитието на болестта.
Източник: healthandfood.eu
Още:
Петър Дънов съветва как да се излекуваме от 11 различни заболявания
Духовната енергия на различните храни според учителя Петър Дънов
16 златни съвета на Петър Дънов за здравословно хранене
Коментари