Блог

Страхотни растения, които отблъскват комари

Страхотни растения, които отблъскват комари

Комарите не са само досадни, но може и да доведат до редица сериозни заболявания, включително малария, елефантиазис (слонска болест) и жълта треска. Така че е много важно да държите комарите далеч от себе си. Обикновено ние използваме различни кремове и мазила за отблъскване на комарите, но редовната употреба на тези химически репеленти може да доведе до някои странични ефекти върху нас.

 

За щастие, ние имаме решение! Знаете ли, че има растения които отблъскват комари? Някои растения могат да ви предпазят от комари по естествен и здравословен начин. Продължавайте да четете, за да разберете как отблъскващите комарите растения могат да ви помогнат.

 

Босилек

Босилекът е чудесна медицина, както и действа добре за предотвратяване на ухапване от комари. Това е билка, която има силен аромат, без дори да се смачкват листата, вследствие на това, можете да запазите комарите далеч от дома си, ако си посадите босилек навън, където седите.

 

Цитронела

Това растение се счита за едно от най-добрите отблъскващи комарите растенията и е основна съставка в много изкуствени репеленти. Препоръчително е също да се смачка прясна трева цитронела и да се прилага маслото върху тялото, за да се предотврати ухапване от комари.

 

Чесън

Чесънът е супер растение с отблъскващи комарите свойства, поради силния си аромат.

 

Мента

Също както босилек и чесън, силната миризма на листа от мента държи комарите далеч от дома ви. Освен това, тя дава страхотен вкус, когато се добавя към салати.

 

Невен

Пиретрумът в невена се използва широко в много изкуствени репеленти против комари и миризмата му е много мразена от комарите. Така че е разумно да се избере това растение в саксия за вкъщи.

 

Лимонова трева

Това растение има много приятен и свеж лимонов аромат, който обаче комарите мразят, тъй като то има естествени масла, които ги отблъскват.

 

Розмарин

Розмаринът е лесен за отглеждане на закрито и не се нуждае от много вода. Той е страхотен не само за готвене, но и чудесен за отблъскване на комарите.

 

Свързани статии:

Комарите предпочитат хора с определен ген

6-те най-добри натурални репеленти срещу комари

Направете си лесно домашен природен спрей срещу комари със 100% ефективност

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Папая за здрав черен дроб

Папая за здрав черен дроб

Следваща статия
Разходка срещу болки в гърба

Разходка срещу болки в гърба

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар