Блог

6-те най-добри натурални репеленти срещу комари

6-те най-добри натурални репеленти срещу комари

Тази година комарите са в изобилие. Хапят ни вече както през нощта, така и през дена. На пазара се предлагат основно репеленти с доста химични вещества, които не са особено полезни и могат да предизвикат алергична реакция. Природата обаче идва на помощ и в този случай. Ще ви запознаем с някои от най-ефективните и ползотворни природни средства, които могат да ни предпазят от досадните набези на комари и други насекоми.


 

Лимонов евкалипт


 

Лимоновият евкалипт е сред най-известните и широко признати природни решения за отблъскване на комарите. Лимоновият евкалипт е характерен със силната си миризма на лимон, изключително мощен репелент, който прогонва повечето насекоми. Лимоновият евкалипт помага и при много други състояния, като невралгични и ревматични болки, успокоява болките при повърхностни кожни изгаряния и подобрява кръвообръщението. Достатъчно е да впръскате или капнете 2-3 капки от маслото върху пулсовата зона на китката съветват от ladyzone.bg.


 

Коча трева


 

В етеричното масло на кочата трева се съдържат редица вещества като флавоноиди, терпени, пулегон, дипентен и дъбилни вещества, които я превръщат в мощен враг на комарите. За разлика от синтетичните препарати кочата билка е напълно безвредна за организма и има приятен аромат, заради което се използва още в парфюмерийната индустрия и сладкарството. Сушената билка е едновременно инсектицид и антибактериално средство с общ тонизиращ ефект.


 

Лимонена трева


 

Лимонената трева, известна още като цитронела, е красиво фино растение и прекрасно допълнение към визията на всяка градина. Освен като красива декорация за градината обаче, тя може да служи и като помощник в прогонването на досадните насекоми. Не случайно цитронелата е основен компонент в редица продукти, предназначени да отблъскват комари, мухи, кърлежи и други жилещи насекоми, които могат да бъдат много опасни.


 

Още три природни средства, които пропъждат комарите

• лавандулово масло

• масло от чаено дърво

• босилек


 

Още:


 

Какво трябва да знаем за репелентите срещу насекоми


 

5 лесни за отглеждане билки, които борят рака


 

Лютите чушки помагат за отлично здраве

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.livinggreenwithbaby.com/
Предишна статия
Учени откриха каква е причината да нямаме спомени от най-ранното си детство

Учени откриха каква е причината да нямаме спомени от най-ранното си детство

Следваща статия
Квантовата физика казва, че разделението е илюзия

Квантовата физика казва, че разделението е илюзия

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар