Блог

Разходка срещу болки в гърба

Разходка срещу болки в гърба

Разходката е най-лесният начин за справяне с болките в гърба, твърдят британски експерти. Много хора прекарват до 10 часа дневно седнали зад бюро или полегнали на дивана у дома, което води до т.нар. "заседнала епидемия". Настоящото проучване на Британската асоциация по хиропрактика хвърля светлина върху степента, в която болките в гърба засягат нацията. Специалистите са установили, че за 56 процента от хората над 55-годишна възраст твърде дългото стоене неподвижно е основната причина за болки в гърба.

 

Болезнените усещания в тази част от тялото са всекидневие за 27 процента от британците.

 

Кризата струва милиарди лири на Великобритания под формата на болнични заради болки в гърба и мускулите. Изследователите отбелязват, че ситуацията масово е "самоналожена", тъй като твърде много хора стоят в лоша поза пред компютрите повече, отколкото е необходимо. Специалистите по хиропрактика обаче смятат, че ходенето е евтин, достъпен и ефективен лек срещу болките в гърба. Разходката не е толкова натоварваща, колкото други форми на физическа активност, и допринася за поддържане на костната плътност. Прибавянето дори само на няколко минути ходене пеша към всекидневните занимания – като например изкачване на стълби, вместо използване на асансьори и ескалатори, може да облекчи болезнените усещания в гърба.

 

"Хората трябва да осъзнаят, че е важно с напредването на възрастта да се придържат към здравословен начин на живот, и колкото по-рано свикнат да бъдат физически активни, толкова по-добре", казва специалистът по хиропрактика Тим Хъчфул.

 

Свързани статии:

Загряващ пластир с джинджифил премахва болката в гърба и кръст

5 упражнения срещу преумора в кръста

5 мистериозни болки, които не трябва да пренебрегваме

 

Автор: ehograf.info

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Страхотни растения, които отблъскват комари

Страхотни растения, които отблъскват комари

Следваща статия
С чудодейната средиземноморска диета по-слаби и по-здрави

С чудодейната средиземноморска диета по-слаби и по-здрави

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар