Блог

Спирулина - зеленото чудо, което пази от артрит, диабет и рак

Спирулина - зеленото чудо, което пази от артрит, диабет и рак

Ако искате да се предпазите от всички опасни болести и същевременно с това да изглеждате ослепително, трябва да започнете да приемате спирулина. С право я считат за една от най-полезните суперхрани, които могат да се намерят на нашата планета.

 

Това са всъщност синьо-зелени микроводорасли, които виреят на нашата планета от милиарди години и са дали своя принос за производството на кислород в атмосферата. Според изследователи човек може да живее цял живот, хранейки се само със спирулина, без да му липсва нищо друго.

 

Продуктът е богат на хранителните вещества – от него 60-70% са пълноценен протеин, в който се намират всички 8 незаменими аминокиселини и 10 несъществени такива.

 

В спирулина има гама-линоленова, линоленова и арахидонова киселини, витамин В12, желязо, нуклеинови киселини, хлорофил и фикоцианин, който се прилага много успешно при лечение на рак на черния дроб.

 

Спирулина съдържа всички други витамини от група В, витамин D, витамин К, витамин Е, калций, хром, мед, йод, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк.

 

Чудодейните водорасли са мощен усилител на имунната система, намалява холестерола и поддържа теглото в идеални пропорции, тъй като са много хранителни, а същевременно не притежават излишни калории.

 

Продуктът дарява тялото със жизненост и енергия и защитава тялото от всички видове рак, вируси и СПИН.

 

Приемането на спирулина помага в борбата срещу сърдечно-съдови заболявания, намаляване на артрит, остеопороза, диабет и депресия. Тя помага при увреждане на нервите и заболявания като фибромиалгия, тъй като съдържа големи количества витамин В12.

 

Големите количества бета-каротин, който се превръща във витамин А, пък дарява хранещите се със спирулина със здрав имунитет, зъби, кости, кожа и очи. Суперхраната служи като баланс на рН на тялото за намаляване на възпалението, което е в основата на много заболявания.

 

Продуктът носи антиоксидантната защита, бори се със свободните радикали и процеса на стареене, подтиква към загуба на тегло заради полезните си съставки, които има. Приемът на спирулина между храненията стабилизира нивата на кръвната захар, заради високото съдържание на протеин и предпазва от развитие на диабет тип 2.

 

Свързани статии:

Вълшебната спирулина предпазва от затлъстяване и рак

Наследството на ацтеките и маите – суперхраната спирулина

Български суперхрани, които заместват вносните

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Дали захарта подхранва раковите клетки?

Дали захарта подхранва раковите клетки?

Следваща статия
Какво е Кимчи, какви са ползите от него и как да си го направим?

Какво е Кимчи, какви са ползите от него и как да си го направим?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар