Блог

Скулптуриране на тялото – митове, заблуди и истини

Скулптуриране на тялото – митове, заблуди и истини

Какво е скулптуриране на тялото, възможно ли е ние сами да сме творци на това и какво следва да направим, за да се случи тази промяна? Ценни съвети по темата от съсобственичката на студиа за скултуриране на тялото в Пловдив и София Ваня Симеонова.

 

Култът към красивото тяло винаги е вълнувал човечеството

Красивите женски извивки са вдъхновявали поети, художници, музиканти, царе и императори. Те са били извайвани в скулптори, рисувани в картини, възпявани в песни. Историята познава войни, водени заради жени, империи са били манипулирани посредством красивата женска плът.

 

Представите за красиво тяло са се променяли през вековете. През Ренесанса са били предпочитани пищните форми, докато през 19 век мода става слабото тяло.

 

Сега като универсален модел за красота се налага фигурата на модела от модните списания и марки дамско бельо. Не е кой знае какво да си перфектна, изисква се САМО: деликатно изваяна мускулна маса, пищна гръдна обиколка, плосък корем, стегнато дупе, добре оформени бедра и прасци.

 

Извайването на тялото със спорт, както е известно като най-ефикасен начин е не само доста трудно и продължително усилие, но то зависи и от обективни фактори, като възраст, здравословно състояние, стрес, липса на време, раждания, прием на медикаменти и пр.

 

Фитнесът, йогата, диетите, упражненията и др. могат да подчертаят естествената красота на тялото, да изправят гърба, да оформят мускули и в общи линии да помогнат на човек да се чувства по-добре, но те имат предел. Използването им е предимно с профилактична цел. Когато обаче вече има проблем, само физическите упражнения не дават резултат.

 

Увисналата кожа на ръцете, бедрата и корема от рязко и неправилно отслабване не могат да се приберат само със спорт. Мастната тъкан натрупана в определени зони на тялото след напълняване от раждане или др. обективни причини не може да се разгради само с кардио.

 

Скулптурирането на тялото е метод включващ няколко взаимно зависими стъпки. Преди всичко на първо място е изграждане на правилни навици и култура на хранене, второ, избор на точното количество и качество храна, трето, спорт, четвърто хранителни добавки и разбира се пластични процедури. Едва ли има жена, която да не желае мъжките погледи да се обръщат след стегнатото и дупе и изваяно тяло, но колко са тези дами, на които природата сама по себе си им е дала това. Повярвайте много са малко. За останалите остава желанието, волята, времето и средствата, за да го имат.

 

Ако вие сте от първата група, тази статия изобщо не се отнася за вас. За останалите, ще ви кажа, че всичко е възможно – нужни са само три неща: 1. желание, 2. действие и 3. дисциплина. Ако имате тези три неща,  можем да започнем, защото резултатът, че ще имате перфектна фигура е гарантиран на 100%.

 

Ако ви липсва дори само едно от тях, ще постигнете резултата, само ако се сдобиете с него. Това не е невъзможно, но трудно човек се справя сам. И в двата случая се нуждаете от професионална консултация и проследяване.

 

Нали ви се е случвало да пропускате все по често тренировки, ако следва да ходите сама и почти никога, ако сте с приятел.  Наши клиенти са както дами и господа, които искат да отслабнат, така и такива, които искат да „налеят”, но на мускули, а не на „ паласки”, обяснява Ваня Симеонова.

 

Както отслабването, което е по-често срещаното при нас желание на клиенти, така и качването на килограми, се постига, когато се намали мастна тъкан в първия случай и се запази мускулатурата, а при втория случай се изгражда мускулна маса, без мастна тъкан. Това е цяла наука и обхваща няколко дисциплини- психология, диетология, фитнес, нутрицевтика и пластични процедури. Последните биват инвазивни, каквито са липосукцията и неинвазивни, като кавитация, RF Lifting, лазер и фото терапии със светлина, електро стимулация/ известна сред дамите като целутрон/ и т.н.

 

Разликата между двата метода е, че при инвазивния, резултатът е бърз, но нетраен, докато при втория е по-бавен, но траен. Освен това инвазивният метод е свързан с болка, упойки, риск за здравето и живота и доста средства, докато при кавитацияте и др. неинвазивни методи клиента не е застрашен, не изпитва никакъв дискомфорт, няма риск за здравето и живота му, веднага след процедурата се връща към нормалния начин на живот и не изисква никакви болнични и др., освен това е далеч по-евтин. Разбира се тук става въпрос, за апарати за професионална употреба с медицински параметри, а не евтини машинки с любителски параметри. За това ще говорим по-късно.

 

На кратко от казаното до тук, ще обобщим, че скулптурирането на тялото е сложен, но не невъзможен процес, който, за да даде резултат се нуждаете от професионална консултация и наблюдение, желание, воля и търпение. Няма скулптуриране, което да се случи за миг, така както една скулптора се твори по-малко с времето, така и тялото трябва да се извайва бавно, за да се оформят красиви и правилни форми.

 

Откъслечни действия като прибягване към диети от интернет или казани на кафе от приятели, нередовна и неправилна фитнес програма, безразборно използване на масово рекламирани хранителни добавки или още по-лошото медикаменти с цел отслабване, както и често срещаното явление да се закупуват ваучери на съмнително ниска цена за скъпа услуга от модерните сайтове за групово пазаруване не само не водят до никакъв резултат, а последиците са ужасяващи, както визуално, така и здравословно.

 

Не се хващайте на „ въдицата”, че за един месец който и да е и каквото и да е ще може да ви свали 20 и повече килограма, когато вие тези килограми сте трупали с години. Още повече, че  отслабване с над 4-5 кг. на месец е изключително нездравословно, а и отпуснатата кожа и мускулатура ще изглежда отвратително. Трябва да знаете, че не съществува вълшебна пръчица, която само при докосване за един миг ще ви извая такава, каквато никога не сте били.

 

Няма невъзможни неща, но всичко се постига с разум, а не хаотично. Отслабването, както и напълняването са постепенни процеси, за да може тялото да придобие красиви форми. От четирите години ние работим с клиенти, познаваме отлично както човешкото тяло, така и човешката психика в тази област. Ние можем да ви посочим точно и конкретно, стъпките, които следва всеки да направи, за да може да постигне желания резултат. За да може нещата да се случват, а не да губите време и средства ще ви дам стъпките, които всеки от вас решил да промени нещо в себе си следва да направи: 1. На първо място всеки, който желае да промени фигурата си, както и здравословното си състояние, следва да направи Биоскенер, също известен като квантов анализатор. Този апарат ще сканира за минута всяка клетка, тъкан, орган и система в тялото ви. Ще се открие както здравословното ви състояние, така и какво следва да се промени в храненето и живота, за да го промените. Повече за биоскенера ще прочетете в следващите статии.

 

2. На второ място се прави вега тест, този апарат след като сте разбрали от биоскенера здравословното си състояние и препоръки за промяна в храненето и живота ви, ще определи и храните които следва да приемате или избягвате, за да постигнете желаните резултати.

 

3. На трето място е изготвянето на хранителен план. При изготвянето на диетата, диетолога използва резултатите от биоскенер- а и вега теста, за да бъде максимално точен при изготвяне на менюто ви съобразявайки го с вашите нужди и желания.

 

4. На четвърто място са хранителните добавки. Това са вещества, които нашето тяло следва да приема, за да може да се чувстваме добре. По принцип тези вещества си ги набавяме от храната- плодове, зеленчуци, месо, млечни и зърнени храни, ядки и пр.. За съжаление обаче все по-често от храната набавяме токсини, пестициди и др., но не и витамини, минерали, фибри и т.н. Това е така, защото храната ни вече се обработва термично и химично, преди да си я купим и консумираме. Това е с цел, тя да има примамлив външен вид и голяма трайност, за да се продава по-лесно, за сметка на качествата и. Така ние все повече страдаме от липса на жизнено важни за нас хранителни вещества, разболяваме се, преждевременно остаряваме, напълняваме и погрозняваме.

 

Затова нутрицефтиката ще набира все по-голяма сила в бъдещето ни, като ни предлага липсващите хранителни вещества, в хранителни добавки. Без хранителни добавки съвсем скоро ние няма да можем да живеем, колкото и парадоксално да звучи това. Хранителните добавки следва също да ги купувате само от лицензирани места, след консултация с нутрицефт. Рекламираните добавки по интернет и телевизията не са за препоръчване именно, защото всеки клиент има индивидуални нужди както от вида, така и от количеството на дадена добавка, което може да знае само нутрицефта, след биоскенер. В противен случай ще си давате парите безсмислено, а и е възможно непроверени по произход хранителни добавки да бъдат и опасни за здравето и живота ви.

 

5. На пето място е спортът. Много хора се стряскат от тази дума, особено когато са с високо наднормено тегло. Това е така, защото неправилно подбраният вид натоварване може да доведе до сериозни проблеми със здравето ви. Изготвянето на тренировъчен режим също е много важно. В началото при хора с над 30 кг. наднормено тегло се забранява фитнес до определена корекция на килограмите, следвайки стъпките по-горе. 6. И на последно място са козметичните процедури- кавитация, радиочестотен лифтинг RF, целутрон, масажи и пр. Не споменавам липосукцията, защото тя е хирургическа намеса, т.е. въздействието е от вън на вътре, което крие много рискове за вашето здраве и живот. Докато, следвайки посочените стъпки по-горе вие няма да се нуждаете от такива интервенции, защото тялото ви ще бъде скулптурирано по естествен начин и то от вас самите, следвайки природните закони, а не скалпела и чужда външна намеса.

 

 

Свързани статии:

Митове за фитнеса - как наистина може да влезем във форма

Подобрете фигурата си и изгонете стреса с йога

 

Автор: dcnews.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
6 храни, от които оглупяваме

6 храни, от които оглупяваме

Следваща статия
Тайните на народната медицина. Как ни лекуват растенията?

Тайните на народната медицина. Как ни лекуват растенията?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар