Блог

Рак на гърадата - естествено лечение

Рак на гърадата - естествено лечение

 

Ракът на гърдата все още се смята за една от основните причини за смъртните случаи от рак при жените, въпреки подобренията в диагностиката и лечението. Няколко проучвания са доказали, че естествените варианти за лечение са сред предпочитаните от пациентите, а това са билки и добавки. Някои често използвани варианти са: 

 

 

Черен кимион

 

 

Nigella sativa, по-известна като черен кимион, е лек за почти всичко. С антиоксидативни и противовъзпалителни свойства, той помага на пациентите с рак на млечната жлеза и води до положителни резултати. Масло от черен кимион се втрива върху засегнатия участък три пъти на ден, а също може и да се консумира като смес със сок от моркови. Черният кимион също предпазва от щетите, нанесени от радиация, а тимохинон, вещество в черния кимион, е известно за намаляване  размера на рак.

 

 

CoQ10

 

 

Коензим Q10 е намерен в месо, риба, зеленчуци, плодове и рапично и соево масло. Основната функция на CoQ10 е да подпомага имунната система и да действа като антиоксидант. Той има защитно действие върху кожата на гърдата. Намира се в ниски нива в храните, но ако се приемат храни с CoQ10, те увеличават способността на организма да създава това полезно, противораково вещество.

 

 

Куркума

 

 

Това вещество с антиоксидантни свойства е член на семейството на джинджифила. Неговите корени съдържат куркумин, което е противовъзпалително средство. Куркуминът предотвратява растежа на ракови клетки на гърдата и катализира апоптоза.

 

 

Женшен

 

 

Женшенът, билка, открита в зеления чай и някои обогатени напитки. Известно е, че инхибира растеж на раковите клетки. И трите вида женшен – Американски, Корейски и Китайски – са признати за еднакво ефективни. Не се намира естествено в хранителни източници, но може да бъде въведен в диетата по различни начини. Популярен е под формата на чай.

 

 

Индол-3-карбинол

 

 

Индол-3-карбинол е член на семейството на глюкозинолати. Установено е естествено в кръстоцветни зеленчуци и под формата на хранителни добавки. Индол-3-карбинол ограничава рак на гърдата, клетъчен растеж и е обещаващо химиопрофилактично средство.

 

 

Кверцетин

 

 

Често се среща в ябълки, грозде, плодове, зеленолистни зеленчуци и билки. Кверцетинът е флавоноид. Той притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които са доста полезни за пациенти с рак на гърдата. Важно е да се отбележи,  че флавоноидите имат химиопрофилактични свойства, а кверцетинът, по-специално, унищожава свободните радикали.

 

 

Мелатонин

 

 

Мелатонинът е хормон, отговорен за регулиране на цикъла на съня. Намерен в изобилие в банани, зелен чай, бадеми, ориз и овес, мелатонинът е органично хапче за сън. Той увеличава преживяемостта при пациенти с напреднал рак на гърдата и инхибира растежа на рак на гърдата. Предозирането, обаче, може да бъде вредно. Препоръчва се 20-40 мг дневна доза мелатонин. Мелатонинът се насочва към естрогени и се счита за антиестрогенно лекарство.

 

 

Ресвератрол

Установено, е че ресвератрол действа като естроген-рецептор, което означава, че той потиска естрогена, който причинява рак на гърдата. Намира се в червено грозде, червен или лилав гроздов сок, фъстъци, боровинки и червени боровинки. Смята се, че ресвератролът е добър като предпазна мярка срещу развитието на рак на гърдата.

 

 

Сулфорафан

 

 

Намерена в броколи, брюкселско зеле и зеле – наред с други кръстоцветни зеленчуци – сулфорафан е известен, че се насочва към раковите стволови клетки. Не само, че сулфорафан убиват раковите клетки, но също така той „предотвратява нови тумори“. Друго изследване показва, че сулфорафан инхибира растежа на рак на гърдата и води до апоптоза.

 

 

Витамин А

 

 

Витамин А или неговата окислена форма, Ретинол. Изследвания доказват, че приемът му намалява риска от рак на гърдата с 17%. Друго проучване показва, че приемът на витамин А може да инхибират рак на гърдата в ранен стадий. Черен дроб, сладки картофи, масло, моркови, листни зеленчуци и сушени кайсии са богати на този витамин.

 

 

Витамин D3

 

 

Активирана форма на витамин D, витамин D3 е създадена от тялото при излагане на слънчева светлина. Жените, които имат недостиг на витамин D3 са в много по-голям риск от развитие на рак на гърдата, отколкото тези, които не са. Те също така са склонни към злокачествени тумори. Този витамин също инхибира ангиогенезата при рак на гърдата. Витамин D може да се намери в изобилие в гъби, риба и рибни продукти, яйца и говежди черен дроб.

 

 

Мнение на д-р Адем

 

 

Рискът от рак на гърдата ще ви накара да вземете всички необходими и полезни мерки за предотвратяване на възникването му в по-късна възраст. Това включва конвенционални, както и природни средства за укрепване на защитните сили на организма. Всички естествени съставки са били използвани при пациенти с рак, с добър резултат. Всички те се вземат в храни, както и хранителни добавки. Във всички случаи, Вашият лекар трябва да ги одобри. Експерти в онкологията препоръчват използването на естествени възможности за лечение на рак на гърдата, за да се подобри резултатът и да се намалят потенциални странични ефекти.

 

Свързани статии: 

 

Какво не знаете за дифузния рак на гърдата?

 

Съединение в спирулина - боец срещу рака на гърдата

 

Градската жена е двойно по-застрашена от рак на гърдата


 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Всичко за мъжкия хипогонадизъм

Всичко за мъжкия хипогонадизъм

Следваща статия
Семена от авокадо лекуват левкимия?

Семена от авокадо лекуват левкeмия?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар