Блог

Природни методи за избелване на зъбите

Природни методи за избелване на зъбите

Хубавата усмивка с красиви бели зъби е пленителна, но не всеки я има. Съществуват редица фактори, които правят зъбите ни непривлекателни и сред тях са прекомерното потребление на кисели храни, тютюнопушенето, прекомерна консумация на чай и кафе, превишена флуорид консумация, свръх консумацията на рафинирана захар.

 

Можете да направите избелване на зъбите по естествен начин, но трябва да внимавате с някои от продуктите. Те могат да навредят на венците и зъбите в определен етап от прекалена употреба.


Ягодите и портокалите например могат да помогнат много при тази процедура. Ако натъркате зъбите си с ягода или с вътрешната страна на кора от портокал, зъбите ви ще започнат да се избелват. Не забравяйте, че трябва да изплаквате устата си след подобна процедура.

 

Хрупкавите плодове и зеленчуци пък премахват петната от зъбите. Натуралните им абразиви предизвикват увеличено количество слюнкоотделяне и така се получава естествено избелване на зъбите.

 

Содата за хляб е стар и ефективен метод. Дори в пастите за зъби се съдържа сода. Можете да я смесите с малко готварска сол и да натъркате зъбите си хубаво с нея. За по-лесно можете да слагате сместа върху четката за зъби. След това отново трябва много хубаво да изплакнете устата си.

 

Синапеното масло и солта също правят чудеса. Измивайте зъбите си поне веднъж дневно с тази смес и ще се възхитите от резултата.

 

За да успеете да се справите със цанемарените си зъби, трябва да бъдете постоянни в устната си хигиена. Мийте зъбите си с паста поне два пъти на ден. С конец почиствайте зъбите с конец поне веднъж на ден. Ползвайте природните продукти, за да си правите ежедневно избелване на зъбите.

 

Свързани статии:

Лесно и ефективно естествено избелване на зъбите

Най-добрите средства за избелване на зъби

Храни, които избелват усмивката по естествен начин

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Напитка за предотвратяване развитието на рака

Напитка за предотвратяване развитието на рака

Следваща статия
Как да стопите неприятния целулит

Как да стопите неприятния целулит

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар