Блог

Как да стопите неприятния целулит

Как да стопите неприятния целулит

Много жени имат целулит и това е нещо, за което са виновни начинът на живот, възрастта и хормоните. Но има начини, по които може да се справите с този проблем. Просто трябва да спазвате 5 основни правила, които да се превърнат в начин на живот.

 

На първо място трябва да осигурите на тялото си антиоксиданти. За да се справите със загрозяващия краката и задните части целулит, е необходимо в менюто ви да присъстват доста голямо количества антиоксиданти. Тях можем да си набавите, като включите в хранителния си режим по 1-2 цитрусови плодове дневно, много зеленчуци под формата на салати и така полезните горски плодове. Антиоксидантите улавят свободните радикали, които са едни от основните виновници за възникване на целулит.

 

Като второ правило запомнете, че трябва да осигурите ежедневен прием на полезни мазнини. Такива са онези от тях, които съдържат омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини. Хапвайте повече риба, ядки, а така също овкусявайте салатите си със студено пресовани зехтин, ленено масло, орехово или бадемово масло, конопено олио. Тайната е, че тези полезни мазнини подобряват кръвообръщението и премахват грозния целулит.

 

На трето място трябва да снижите до минимум приемането на токсини. Колкото по-малко от тях приемате, толкова по-добре ще изглежда кожата ви. Това означава, че трябва да намалите до минимум цигарите, алкохола и кафето.

 

Като четвърто правило трябва да полагате грижи за кожата си. За да изглежда кожата ви добре и за да се справите с неприятния целулит, е необходимо да ползвате антицелулитни продукти, редовно да ексфолирате и масажирате проблемните места.

 

На пето, но не по важност място, е физическата активност. Без упражнения и ходене пеша, спорт и разходки е почти невъзможно да стопите грозния целулит. Правете повече разходки, пийте повече вода и след известно време ще видите, че загрозяващият целулит е намалял или напълно изчезнал.

 

Свързани статии:

Как да се преборим целулита с йога?

Тайните на зехтина и някои негови нетрадиционни приложения

Чаят от куркума – напитката на японските дълголетници

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Природни методи за избелване на зъбите

Природни методи за избелване на зъбите

Следваща статия
Четири етерични масла, които са подходящи са вашата аптечка

Четири етерични масла, които са подходящи са вашата аптечка

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар