Блог

Как да се преборим целулита с йога?

Как да се преборим целулита с йога?

Сигурно си мечтаете за дълги, изваяни и перфектни крака, за да облечете онази къса пола или рокля, която ви е хванала окото в магазина онзи ден? И никак сигурно не ви допадат онези малки неравности по кожата, които забелязвате все по-често. Целулитът въобще не се вписва в идеалната фигура и визия на една жена, нали? Има и начини да се отървем от него веднъж завинаги.

 

Дори ако сте от хората, които тренират постоянно, вие вероятно все още забелязвате някои трапчинки по бедрата и дупето. Целулитът представлява мазнини, които се намират точно под кожата. И когато тлъстинката избута съединителната тъкан, тя прави така, че кожата да се набръчка леко и да се появят неравности по нея. Добрата новина е, че тази мазнина не е чак толкова вредна, колкото другия вид, който заобикаля нашите вътрешни органи. Най-добрият начин човек да се справи с целулита е като стегне и тонизира мускулите в бедрата, ханша и дупето, за да се сдобие с перфектно тяло и кожа.

 

Най-подходящата поза затова е Тануващият Шива. Повечето танцьори имат невероятен мускулен тонус в бедрата, ханша и дупето – така, че силно се съмнявам, че има много целулит там, а вие! За да бъде позата още по-ефективна, се добавя една допълнително движение, за да се скулптурират дупето и краката. Прилагайте тази рутината всеки ден и вие ще започнете да виждате промените съвсем скоро, а и ще се чувствате по-добре, съветват специалистите.

 

Как да го направите:

Започнете като стоите на двата крака. Поставете ръцете си върху бедрата за подкрепа, след това вдигнете десния крак във въздуха зад вас като го свиете в коляното. Дръжте бедрата си напред, а и опашната кост не трябва да е изпъкнала. Започнете да натискате петата си към тавана, направете 20 повторения в следващите няколко минути.

 

След последното повторение, задръжте крака нагоре, а след това се протегнете с дясната си ръка, за да хванете десния си глезен, а другата ръка опънете напред. Напрегнете мускулите в областта, в която подколянното сухожилие се среща със задните части на мускулите, изнесете крака нагоре и наклонете торса си леко напред, повдигнете гърдите към тавана и изпънете лявата си ръка. Дръжте корема свит и задръжте дъха си така, че да направите поне 5-8 вдишвания.

 

За да се редуцира портокаловата кожа, е необходимо по време на спортни занимания да се следи дишането. Важно е вдишването и издишването да бъдат дълбоки, бавни и равномерни. С помощта на тренировки, укрепващи мускулите, може не само да се борите с целулита, но и да предотвратите по-нататъшните му прояви.

 

Отпуснете глезена и повторете тези импулси и позата на танцьор и на другия крак, а след това направете цялата последователност на двата крака отново. И още нещо – ще почувствате напрежението както в крака, който повдигате негоре, така и в този, който използате за опора.

 

Ако мислите пък, че тази йогистка поза не е мнго по вкуса ви можете да се опитате да се изправите срещу целулита, като практикувате водни спортове – аквааеробика и плуване, например. Водата тонизира кожата и действа благоприятно на кръвоносните съдове, а мазнините се изгарят само в условията на интензивно снабдяване на тъканите с кислород.

 

Свързани статии:

Диета с ананас – по-слаби и по-здрави!

Чаят от куркума – напитката на японските дълголетници

Изцеление с тоник от ябълков сироп

Защо да ползваме морска сол

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Седем супер семена, които ще променят вашето здраве към по-добро

Седем супер семена, които ще променят вашето здраве към по-добро

Следваща статия
Отървете се от гъбична инфекция с тези натурални средства

Отървете се от гъбична инфекция с тези натурални средства

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар