Блог

Диета с ананас – по-слаби и по-здрави!

Диета с ананас – по-слаби и по-здрави!

Хората, които се интересуват от диети, знаят, че полезният ананас е един от плодовете, които много бързо може да им помогне да влязат във форма. Той много бързо топи калориите в организма и онези, които искат да поддържат балансирано теглото си, трябва да го включат в хранителния си режим под различна форма.

 

Освен за отслабване, този прекрасен тропически плод е много полезен и за здравето ни. Наред с това той допринася и за разхубавяване на хората, които го похапват често.

 

Прекрасният плод ананас подобрява кръвообращението и храносмилането, а благодарение на неговите антисептични качества може да премахнете от организма си всякакви инфекции и бактерии.

 

Ананасът е пълен с витамини и полезни фибри, което помага за изхвърляна а излишните течности от тялото, а от там и до предотвратяване образуването на целулит. Това го прави идеална храна за жени, склонни към този недостатък.

 

Вадейки излишните течности, с тях ананасът премахва и токсините от тялото, което го прави идеален за диета. Фибрите и влакнините пък изчистват храносмилателния тракт. Ананасовата диета се прави 5 дни. По време на нея трябва да консумирате пресен ананас, който може да бъде открит и в нашите хипермаркети и зеленчукови магазини. Хубаво е по време на диетата да избягвате солта и рафинираната захар и да пиете повече от 2-3 литра вода на ден. През всички 5 дни се храните по един и същи начин.

 

На закуска се изпива чаша сок от ананас с филийка ръжен хляб и едно твърдо сварено яйце. Към 10 часа трябва да изядете няколко резена ананас с чаша кисело мляко. На обяд се хапва зеленчукова супа, парче риба или пиле и за десерт 2-3 резена ананас. Следобедната закуска се състои отново от няколко резена ананас и чаша кисело мляко.

 

За вечеря се хапва пиле със зелена салата и за десерт – 2-3 резена от плода. Преди сън трябва да изпиете чаша сок от ананас.
Освен за отслабване, полезният ананас е познат и с уникалните съединения, които съдържа. Става въпрос за ензимът бромелаин, който проявява ефект, наречен „селективна цитотоксичност“. Той може да убие раковите клетки и същевременно да пази клетките и тъканите здрави. Този ензим се извлича от стъблата на полезния ананас.

 

Свързани статии:

Няколко добри причини да си хапваме ананас

Витамин С – плодове и зеленчуци с най-високи концентрации (рецепта)

10 храни за здраве и дълголетие през зимния сезон

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Домашно канелено масло – предпазва бъбреците, лекува диабет и е отличен афродизиак

Домашно канелено масло – предпазва бъбреците, лекува диабет и е отличен афродизиак

Следваща статия
5 природни стъпки за предотвратяване на рак

5 природни стъпки за предотвратяване на рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар