Блог

Лесно и ефективно естествено избелване на зъбите

Лесно и ефективно естествено избелване на зъбите

Кафе, чай, газирани напитки, червено вино и соев сос са едни от най-често употребяваните субстанции, които могат да допринесат за опетняване на зъбите. Има няколко варианта за премахване на петна по зъбите, и те варират по цена от стотинки до почти хиляда долара. Използваните методи включват гелове, ванички, химикалки, лентички, както и плазмена светлина. Ефективността варира широко и тези методи имат недостатъци, като цена и странични ефекти (като чувствителност). Един от най-ефективните начини за естествено избелване на зъбите е да ги миете с активен въглен.

 

Какво е активен въглен?

 

Може би познавате въглена, като нещото, което използвате в барбекюто. Активният въглен е малко по-различен, не бъркайте активния въглен с брикети от дървени въглища. Активният въглен се използва за медицински цели и може да се открие в повечето магазини за здравословни храни. Той е ситен, черен, капсулиран прах, който е без вкус и без мирис. Обикновено, активният въглен се използва за случаи на отравяне, като хранително отравяне или ухапвания от отровни животни. Активният въглен е силно абсорбиращ, което го прави идеален за отстраняване на погълнати токсини. Болниците използват това вещество, за пациенти, които са погълнали отрови или са предозирали.

 

Как да избелите зъбите с активен въглен

 

Естествените свързващи качества на активния въглен му позволяват да се слепва към петната на повърхността, като ефективно ги премахва след четкането на зъбите. Известен още като активиран въглерод, активният въглен се предлага в различни форми, като течна, прахообразни таблетки, дъвчаща форма, суспензия, както и най-честата форма – капсули.

 

Използвайте го като естествена избелваща съставка за зъби, чрез ежеседмично миене на зъбите с него. За да направите това, (чрез използване на капсулна форма) отворете една капсула и я изсипете в малък контейнер. Добавете достатъчно вода към праха, за да направите паста. Разстелете получената паста върху вашата четка за зъби и мийте зъбите, както го правите с паста за зъби. Не е необходимо да търкате толкова, колкото бихте правили с пастата за зъби. Основната цел е да покриете цялата повърхност на зъбите. Оставете го за 5-10 минути, за да може да се прикрепи към петната на повърхността. След като времето изтече, изплакнете и си измийте зъбите, както обикновено.

 

Козметичния зъболекар, Джозеф Банкър в Ню Джърси казва: „Бях супер скептичен, докато не го пробвах. Това е доста цапащ метод, но премахва петна и плака, за да изглеждат зъбите ви по-бели.“

 

Този метод на естествено избелване на зъбите може да бъде малко мръсен. За да предотвратите потенциално оцветяване на вашата баня или дрехи от праха, опитайте нанасяне на пастата под душа и изплаквайте в края на вашия душ.

 

Друга полза от използването на активен въглен на зъбите е способността му да елиминира бактериите; по този начин той може да помогне и за премахване на лош дъх.
 

Свързани статии:

Най-добрите средства за избелване на зъби

Храни, които избелват усмивката по естествен начин

Етерично масло от лимон подобрява здравето и красотата

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Лазер изпарява „мушиците“, появили се в очите ни

Лазер изпарява „мушиците“, появили се в очите ни

Следваща статия
Букет от билки спасява при анемия

Букет от билки спасява при анемия

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар