Блог

Как да премахнем лошия дъх с природни средства

Как да премахнем лошия дъх с природни средства

Нещо, което трудно се скрива е лошият дъх и той може да стана пречка за много хора в общуването и да докара комплекси. Затова тук можем да ви помогнем да разберете как да премахнем лошия дъх с билки и природни средства.

 


Най-честите причини за появата на лош дъх са занемарената устна хигиена, болни зъби като кариеси, пародонтоза, а така също заболяване на лигавицата на устата, стомашни проблеми и др. Освен това този проблем се появява при различни болести като диабет, бъбречна недостатъчност, онкологични заболявания, неправилно храносмилане, запек и приемането на много лекарства.

 

Ако се чудите как да премахнем лошия дъх, може за целта да използвате няколко стръка магданоз. Сдъвчете го и ще усетите свежест и прекрасен дъх в устата. Той притежава силата да убие патогенните микроорганизми, които се намират в устната кухина и придава приятен мирис. Същото се получава, ако схрускате зърно от кафе.
Едно цветче карамфил също може да ви помогне да подобрите дъха в устата си, като го сдъвчете. В съдържанието има евгенол, който спомага за премахването на лошия дъх, защото притежава силни бактерицидни свойства.

 

Може да разберете как да премахнем лошия дъх и с полезно масло. Жабуренето със зехтин или други полезни мазнини като ленено или конопено олио е древен аювердически метод за извличане на токсините от устната кухина и стомашно-чревния тракт. Сутрин на гладно да приемате по 1 супена лъжица полезно масло, с което се жабурите поне 15 минути. След това тази мазнина трябва да бъде изплюта и да внимавате да не глътнете от нея, тъй като тя е пълна с отрови и токсини.

 

Ако се чудите как да премахнем лошия дъх, можете да сдъвчете няколко парченца ябълка, няколко бадема или ореха. Те оставят устната кухина свежа, чиста и с приятен аромат.

 

Свързани статии:

Сбогом на лошия дъх

Отървете се бързо и лесно от лошия дъх сега!

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
zdravosloven.com
Предишна статия
Вредна ли е сода бикарбонат и за какво да я използваме?

Вредна ли е сода бикарбонат и за какво да я използваме?

Следваща статия
Какво не знаем за черния чесън?

Какво не знаем за черния чесън?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар